Paklu u Turskoj i Siriji nema kraja: Broj mrtvih skočio na skoro 16.000, ipak i dalje ima živih - Dve porodice spasene posle 72 sata

09.02.2023

07:21

0

Timovi za potragu i spasavanje nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina

Paklu u Turskoj i Siriji nema kraja: Broj mrtvih skočio na skoro 16.000, ipak i dalje ima živih - Dve porodice spasene posle 72 sata
Zemljotres u Turskoj - Copyright Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed)

Dve žene pronađene su žive pod ruševinama u Turskoj posle 62 sata od zemljotresa, saopštila je kancelarija gradonačelnika Gazijantepa.

Fatma Demir (25) i njena sestra Merve spasene su u sredu nakon što su provele 62 sata pod ruševinama zgrade, objavio je danas Si-En-En (CNN).

- Kada se dogodio potres, na mene je pala betonska ploča. Pala sam na pod -  rekla je Demir.

Timovi za potragu i spasavanje u gradu Gazijantepu na jugoistoku Turske nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina.

U dva odvojena grada na jugoistoku Turske još dve osobe su izvučene žive iz ruševina zemljotresa, više od 72 sata posle razornog zemljotresa.

Spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina povređenu ženu i ona je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

Istog časa, mala devojčica je spasena iz ruševina u Antakiji, a njen 55-godišnji otac Ali i majka Zelal pronađeni su živi. Građani, koji su čekali sa nadom, aplauzom su čestitali ekipama spas porodice.

 

 

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju u ovom trenutku je najmanje 15.865, saopštili su zvaničnici, kako prenosi Si-En-En (CNN).

U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu, prema volonterskoj organizaciji "Beli šlemovi" koja pruža pomoć civilima na području pod kontrolom sirijske opozicije.

U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike