Nasilni prvak maltretira vršnjake i osoblje škole, roditelji očajni: Krenuo na devojčicu makazama, udario je u stomak a napao i učiteljicu

03.02.2023

19:56

11

Autor: R.M.

Učenik prvog razreda novobeogradske škole mesecima maltretira vršnjake i učiteljicu ali bez kazne

Nasilni prvak maltretira vršnjake i osoblje škole, roditelji očajni: Krenuo na devojčicu makazama, udario je u stomak a napao i učiteljicu
OŠ Mladost - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Učenik prvog razreda Osnovne škole "Mladost" na Novom Beogradu od početka godine više puta je fizički zlostavljao druge učenike, pa čak i učiteljicu, tvrdi za 24sedam jedan od roditelja Nenad P. 

- U odeljenju ima 18 učenika, a imamo jednog učenika koji ima neprimereno ponašanje na času. Ima i prijave zbog tog ponašanja od strane roditelja i učiteljice. On je gađao učiteljicu sa pernicom, mom detetu govori pogrdne reči, navukao mu je kesu na glavu i ima još slučajeva sa drugom decom - priča Nenad.

- Krenuo je na jednu devojčicu sa otvorenim makazama, udario je u stomak. Penje se na klupe, na sims od prozora, učiteljica je pod stresom. Opšti haos! - dodaje on.

Nenad kaže da je njegovo dete toliko uznemireno da ne želi da ide u školu.

On je objasnio da je pisana molba školi od strane roditelja i traženo da dečak premesti iz odeljenja.

- Bila je i inspekcija u školi po prijavi i ostalo je da direktorka reši tu situaciju - kaže Nenad i dodaje da je inspekcija odobrila direktorki da prebaci dečaka u drugo odeljenje.

24sedam/Katarina Mihajlović
OŠ Mladost

Roditelji su pričali sa direktorkom, ali se čini bez uspeha.

- Pričali smo sa direktorkom i ona je rekla da će probati još jednom, ali da ne garantuje. Da ne može da ga prebaci iz odeljenje, nego da smeni učiteljicu i dovede drugu. Navodno su druga odeljenja popunjena - kaže Nenad.

On tvrdi da čitava škola zna za slučaj nemirnog dečaka, a sve ide dotle da roditelji dece iz drugih odeljenja "prete da će napraviti haos ako ga dovedu u njihovo odeljenje".

Nenad kaže da roditelji dečaka reaguju kao da je njegovo ponašanja sasvim normalno.

- Mi smo tražili od njih da i oni napišu molbu da se prebaci dete u drugo odeljenje. I oni su se na poslednjem sastanku složili - kaže on.

Direktorka: Obavestili smo nadležne

Redakcija portala 24sedam kontaktirala je i direktorku škole Vesnu Jocić, upitavši šta je do sada škola preduzela, da li je dete kažnjeno i šta im je inspekcija naložila.

Ona je umesto odgovora na ova pitanja poslala sledeći odgovor:

- Poštujući sve zakonom predviđene mere obavestili smo sve nadležne institucije i pratimo njihove preporuke, a u neposrednom radu preduzimo sve korake koji su u nadležnosti škole - piše u odgovoru direktorke.

Uznemireni otac dodaje da je bilo pet-šest slučajeva kada su im napadnuta deca, a da čak postoji jedan roditelj koji nije želeo da kaže šta je pretrpelo njegovo dete od strane dečaka.

- Učiteljica je u par navrata pustila poruku u viber grupi da je nebezbedno da se održi nastava i da ne može da pruži svoj maksimum što se tiče učenja dece - ispričao je on.

- Ovo sve je počelo od septembra ali smo davali detetu šansu misleći da će se smiriti. Ali to ne ide na bolje. Ispada da mi sada linčujemo dete, ali ne linčujemo ga nego jednostavno svaki dan sa strepnjom odvedem dete u školu i čekam, ne daj Bože, da li će da zvoni telefon. Pritom moje dete ima dijagnozu suženje srčane i plućne aorte, gde može da dođe do napada gušenja i panike - kaže Nenad i dodaje da roditelji više nemaju ideju šta još da urade, zbog čega su morali na kraju da se obrate medijima.

- Ako se ni tako ne reši, moraćemo da povučemo decu iz škole i da bojkotujemo nastavu! - rekao je Nenad.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike