Dečak organizovao masovnu tuču, učenik (14) završio u podlivima i polomljenog nosa: Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Vranju!

30.01.2023

11:17

1

Autor: M.M.

Organizator nije učestvovao u tuči, iako je na sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga

Dečak organizovao masovnu tuču, učenik (14) završio u podlivima i polomljenog nosa: Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Vranju!
Vršnjačko nasilje - Copyright Profmedia

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja desio se u Vranju, kada je izbila masovna tuča u kojoj je žrtva 14-godišnji dečak.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da se radi na slučaju, ali s obzirom na to da je reč o maloletnicima, nisu mogli da kažu više informacija.

Tinejdžerska rasprava sa ekskurzije pretila je da preraste u sukob još krajem prošle godine.

Školski drug dečaka je organizovao masovnu tuču, a to su znali direktorka, razredne starešine i roditelji.

Istog dana kada je dete prebijeno, u školi je održan zajednički sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja. Nakon nastave dečaka su u školskom dvorištu pretukli vršnjaci i naneli mu teške telesne povrede.

Profmedia
 

Organizator nije učestvovao u tuči, iako je na sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

Oglasila se majka pretučenog

Ivana Tasić, majka pretučenog dečaka, kaže da njeno dete ima modrice, podlive, polomljen prst i nos, kao i da je nekoliko dana provelo u bolnici.

- Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole - kaže Ivana.

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici sa detetom, kaže kako je od novembra bila zabrinuta zbog svega.

- Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana. Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio.

Profmedia
 

Ona kaže da je čak i otac dečaka, koji je označen kao organizator tuče, hteo da se pozove policija i reaguju nadležne institucije.

- Žao mi je što nisam obavestila policiju, jer sam tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da mi je dete bezbedno, i onda su me uveče pozvali da kažu da je pretučen. Jedino je razredna starešina mog deteta od samog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči - dodaje Ivana.

Tasićeva je rešena da pravdu istera do kraja, kako zbog svog deteta, tako i zbog sve druge dece koja mogu da budu na meti tog nasilnog dečaka ili nekog drugog.

Profimedia
 

U Vranju vršnjačko nasilje gotovo svakodnevica

Početkom januara dve devojčice su posle rasprave napale treću u kafiću, a u novembru prošle godine desilo se jezivo vršnjačko nasilje kada je maloletni učenik udarao dečaka pesnicama i terao ga da lupa glavom u školsku klupu. Isti dečak zatezao je kanap drugom dečaku oko vrata.

U Vranju se dogodio incident koji je zgrozio i potresao Srbiju kada je krajem oktobra u dečjoj igraonici grupa osmogodišnjih dečaka krvnički pretukla dečaka.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike