Slučaj brutalnog prebijanja dečaka (8) u Vranju: Tužilaštvo traži da se ispita ima li propusta u radu zaposlenih u igraonici

07.11.2022

11:46

0

Autor: 24sedam

Dečak ima hematom na slepočnici i ušnoj školjki kao i otok leve šake

Slučaj brutalnog prebijanja dečaka (8) u Vranju: Tužilaštvo traži da se ispita ima li propusta u radu zaposlenih u igraonici
Copyright Printscreen/Instagram/STOP Nasilju

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju naložilo je policijskoj upravi u ovom gradu da ispita da li ima propusta u radu zaposlenih u igraonici gde je krajem oktobra, na dečijem rođendanu brutalno pretučen dečak U. Đ. (8) od strane svojih vršnjaka.

Tužilaštvo je tražilo od policije da prikupe sva potrebna obaveštenja o kobnom danu, sasluša zaposlene iz igraonice, ali i roditelje koji su bili na rođendanu na kojem je mališan (8) pretučen.

- Nakon što policija obavi sve potrebne razgovore dostaviće Tužilaštvu izveštaj na osnovu kojeg će biti doneta odluka hoće li se i ko teretiti zbog prebijanja dečaka - kaže izvor "Blica".

Kako smo ranije pisali, slučaj teškog vršnjačkog nasila dogodio se u Vranju u dečijoj igraonici gde je grupa osmogodišnjih dečaka krvnički pretukla dečaka.

Kako prenosi instagram stranica "Stop nasilju", sva deca pohađaju isto odeljenje Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Vranju.

- Ovo nije prvi put da se dešava nasilje nad ovim dečakom. Radnice iz ove igraonice su slagale da je dečak izašao bez povreda. Pokušaj da se ovo zataška se neće desiti, svi odgovorni moraju biti sankcionisani zbog ovog - navodi pomenuta stranica.

Kako se u izveštaju navodi, dečaci su skakali po njemu, gurali ga, udarali po telu. Dečak se posle žalio na glavobolju i mučninu. Ima hematom na slepočnici i ušnoj školjki kao i otok leve šake.

Lekarski izveštaj dalje sugeriše da je dečak pretrpeo i ozbiljne psihičke posledice, te da ima strah da izađe na ulicu i ne želi više da pohađa školu.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike