Probali smo zlatnu picu od 500 evra! Da li je Srbija spremna za ovaj luksuz u restoranima? (VIDEO)

14.01.2023

19:00

1

Pica sa rubovima od zlata mogla bi da postane novi statusni simbol u srpskim restoranima!

Probali smo zlatnu picu od 500 evra! Da li je Srbija spremna za ovaj luksuz u restoranima? (VIDEO)
Pica od zlata - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Ekipa portala 24sedam imala je ekskluzivnu priliku da proba picu na čije su ivice aplicirani listići od zlata!

Danijel Zlatković iz Surčina jedan je od najboljih pica-majstora na svetu i upravo se sprema za učešće na svetskom šampionatu u Palermu, na Siciliji. On već poseduje zavidnu kolekciju zlatnih medalja i priznanja sa sličnih nadmetanja, a ove godine želi da predstavi nešto spektakularno, jer planira da to bude poslednji put da se takmiči. Već sledeće godine, sebe vidi u žiriju.

- Hoću da to stvarno bude nešto o čemu će se pričati, a do sada nisam video da postoji pica sa zlatom. Rubovi će biti obloženi listićima jestivog zlata, a na pici će biti biftek, sos od vrganja, grilovano povrće, mocarela, rikota…  - kaže Danijel, koga čak i žena ponekad zove Zlatko.

24sedam/Nenad Vujanović
Pica sa rubovima od zlata!

Pica definitivno više nije hrana siromašnih. Samo zlatni listići za pokrivanje jedne pice koštaju oko 100 evra, a njihovo nanošenje je vrlo pipav posao. Ako zaboravite da zatvorite prozor ili malo “povuče” promaja - sto evrića odlete. 

Ni meso nije jeftino, a na ovu picu ide mera od 280 grama bifteka. Osim toga, za savršenu fuziju ukusa zaslužni su i sos od vrganja, mocarela, grilovano povrće i rikota. 

Danijel planira da ovu picu iznese na postolju, na kojem se još nalaze i tompusi, adekvatno vino i vatroment na vrhu koji simboliše vulkan Etnu, jedan od najpoznatijih brendova Sicilije.

Ovakvo posluženje bi u restoranu u Srbiji koštalo 500 evra, a Danijel veruje da bi ugostitelji trebalo da se odvaže i uvrste ga u ponudu.

Komšije u Hrvatskoj već imaju u restoranskoj ponudi picu sa zlatom, koja košta oko 150 evra, ali je na njihovoj zlato samo na komadićima mesa, a takođe nema ni pratećeg dižestiva, ni tompusa.

- Za razliku od te pice u Zagrebu, ovde će rubovi pice biti od jestivog zlata, te samim tim mnogo više zlata ide na picu, a i materijal je dosta skuplji. Inače, biftek sa zlatom kod najpoznatijeg kuvara na svetu Nusreta košta preko 1.500 evra - ispričao je pica-majstor voditeljki Mariji Atanasković.

Našalili smo se kako bi bilo zanimljivo organizovati neku prosidbu - zlatna pica kao uvod za - zlatni prsten. 

24sedam/Nenad Vujanović
Naša voditeljka probala picu sa zlatnim rubovima

Može da dođe do smešnih situacija ako imate ovakav obrok, na primer, da kao ja pitate: “Da li sam musava”, a da vam društvo odgovori: “Imaš malo zlata na usnama!”

Ukus je zaista fenomenalan, sve namirnice se savršeno uklapaju, samo zlato nema ukus, ali je tu zbog vizuelnog efekta.

Kako sve to izgleda, možete saznati ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike