Vozači, oprez! Na snazi izmene saobraćaja zbog radova na putevima!

27.12.2022

17:42

0

Do 31. decembra izvodiće se radovi na pojačanom održavanju dela auto-puta, između petlje Pojate i petlje Ražanj, u smeru ka Beogradu

Vozači, oprez! Na snazi izmene saobraćaja zbog radova na putevima!
Ilustracija - Copyright Printscreen/RTS

U najnovijem izveštaju Auto-moto saveza Srbije o stanju na putevima i graničnim prelazima navodi se da je do sutra produžena izmena režima saobraćaja u zoni graničnog prelaza Horgoš u smeru ka Subotici i to zbog radova na rekonstrukciji i proširenju graničnog prelaza.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, dok je vozna i preticajna saobraćajna traka u funkciji za teretna motorna vozila koja se zatim ulivaju u jednu traku u dužini od 50 metara ka graničnom prelazu Horgoš, a zatim se vraćaju na svoj redovan tok.

Saobraćaj za putnička motorna vozila i autobuse je preusmeren devijacijom na suprotan smer u jednu saobraćajnu traku (granični prelaz Horgoš – Subotica), a zatim se ponovnim preusmerenjem autobusi vraćaju na levi teretni terminal nakon čega se usmeravaju na svoj redovan tok, dok putnička motorna vozila nastavljaju kretanje suprotnim smerom i nakon graničnog prelaza Horgoš. 

Do 15. januara izvodiće se radovi na pojačanom održavanju deonice Beloljin-Rudare.

Za vreme radova saobraćaj se odvija shodno postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi. Izmenjen je i režim saobraćaja na deonici Lešnica – Jelav, zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu brze saobraćajnice Šabac – Loznica.  U zoni pristupa gradilištu, saobraćaj na državnom putu će se odvijati neometeno, uz redukciju brzine kretanja, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na državni put.

24sedam/Goran Sivački
 

Do 30. decembra izvodiće se radovi na rekonstrukciji mosta Paljevo, kod skretanja za naseljeno mesto Paljevo. U drugoj fazi radova za saobraćaj je na mostu zatvorena leva saobraćajna traka (iz pravca Novog Pazara), dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u desnoj traci uz semaforsku signalizaciju. Produžavaju se do 30. decembra radovi na pojačanom održavanju na deonici petlja Ražanj - petlja Pojate, u smeru Niš-Beograd.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka smer Niš - Beograd i saobraćaj se preusmerava na desnu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu, gde se saobraćaj odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci, zatim se ponovnim preusmeravanjem vraća u svoj redovan tok. Takođe, omogućeno je isključenje vozila na petlji Pojate.

Do 31. decembra izvodiće se radovi na pojačanom održavanju dela auto-puta, između petlje Pojate i petlje Ražanj, u smeru ka Beogradu.

Zatvorena je leva kolovozna traka, smer Niš - Beograd, dok je saobraćaj preusmeren u desnu kolovoznu traku, smer Beograd - Niš, i odvija se dvosmerno. Petlja Ražanj otvorena je za saobraćaj. Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17.15 časova do 15. januara produženo je radno vreme pojednih graničnim prelaza sa Mađarskom.

GP „Bački Vinogradi“ sada je otvoren od 7 do 22 časa, a GP „Bajmok“ od 7do 00h. Na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila se ne zadržavaju, a isto je i na teretnim terminalima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike