Šokantna ispovest se*s radnice Kristine: Prodavala čestitke da promeni pol, a onda dobila ponudu od devojaka koje su radile "na oglas"

25.12.2022

19:00

0

Došla je u Beograd da skupi novac i promeni pol, ali od "običnih" poslova to nije mogla

Šokantna ispovest se*s radnice Kristine: Prodavala čestitke da promeni pol, a onda dobila ponudu od devojaka koje su radile "na oglas"
Kristina Ferari - Copyright 24sedam

Kristina Ferari je trans seks radnica, aktivistkinja, kolekcionarka antikviteta, vernica i glumica. U filmu “Kristina” igra glavni lik, samu sebe, a to ostvarenje je nagrađeno na festivalima u Marseju, Sevilji i Beogradu.

Rođena je u Zaječaru, a već 20 godina živi u Beogradu i skoro toliko se bavi seks radom.

Dogovaranje za ovaj intervju teklo je lako. Prihvatila je moj predlog da je snimamo kod nje kući, jer je njen dom možda i najbolja ilustracije njene višeslojne ličnosti. Vrata svoje duše i svih tajni koje leže na njoj, ipak ne otvara tako lako.

Živi u kući na periferiji Beograda, imanje čuvaju manastirska vrata, po ugledu na Gračanicu. Unutrašnjost kuće više liči na galeriju nego na dom. Umetničke slike, duborezi, kolekcija religijskih knjiga pored kojih na policama stoje replike lobanja. Na stočiću u dnevnoj sobi Sveto pismo, graničnikom obeležena strana do koje je stigla. 

24sedam
Kristina Ferari

Na samom ulazu je zahtevala da se izujemo, baš kao što u filmu traži od svojih klijenata. Kaže da ostvarenje nije autobiografsko, mada ima autobiografskih elemenata, ali je sama radnja fikcija.

Međutim, odmah mi postaje jasno da je teško razlučiti šta je stvarni život, a šta film, jer nas ubrzo nakon početka intervjua, prekida zvuk telefona, koji zvoni isto kao kad je u filmu zovu klijenti.

U Beograd je došla kada je imala 20 godina, sa jednom torbom i rešenošću da mora da promeni telo koje joj je dato na rođenju, a u kojem se nije osećala dobro. Nije imala posao, smeštaj, niti ikakvu podršku roditelja, pogotovo ne finansijsku.

“Ja za sebe kažem često puta da sam melaholična osoba, a smatram da to nije došlo tek tako po sebi, ali se rodilo u meni posle toliko godina života u telu koje nije ono što ja jesam”, govori mi tihim, ženstvenim glasom. Krupne bademaste oči, pune usne i bujno poprsje ne ostavljaju mogućnost da bilo ko vidi šta je bilo pre.

Prodavala je čestitke na ulici, konobarisala, radila u supermarketu, ali mesecima nije mogla čak ni da izgura do kraja meseca, a kamoli da uspe da odvoji sa strane neki novac za promenu pola. Onda se kao opcija za zaradu pojavio striptiz..

“Dve operacije nosa sam imala, sad možda i ne bih radila to iskreno, ni ne smeta mi, ali čovek kad je zreliji drugačije razmišlja... drugo ništa na licu, to je sve kako je i bilo. I u striptiz baru sam morala da opstajem tako što sam krila svoju tajnu, prelepila sam te muške atribute, tako da se nije primećivalo. Ja sam radila isto što i sve devojke, zarađivala sam pristojno, iako je bilo momenata teških, pogotovo tokom zime, kad noćima nije bilo posla”, rekla je u emisiji “24sedam sa Marom”.

Slučajno upoznaje trans-devojke koje su radile “na oglas”, odnosno bavile su se prosittucijom. Počinje da razmišlja i o tom poslu kao izvoru zarade i ubrzo i sama počinje da radi.

“Posao nije bezbedan ni u smislu onih koji mogu da budu nasilni koji se predstavljaju kao klijenti, a nisu klijenti, nego su nasilnici. Ali posao može da bude nezbezbedan i zbog zakona, jer zakon koji to kažnjava, ne samo da kažnjava one koji se bavi seks radom, već podržava i podstiče nasilje nasilnika nad tim ljudima jer ih ne sankcioniše, nego dobije podsmevanje u policijskoj stanici: "Ti si sama kriva što si to radila, što da se bavimo tvojim slučajem?", kaže Kristina.

Prvi deo njene ispovesti možete pogledati u novoj epizodi emisije “24sedam sa Marom”:

Drugi deo u kojem govorimo o Kristininom odnosu prema ljubavi vezama, o tome da li se država ponaša kao makro i šta je istna iza priče o legalizaciji prostitucije, će biti objavljen sledeće nedelje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike