Počinje suđenje Nišliji optuženom da je oteo i terao žene na prostituciju u Francuskoj: Jedna preminula od njegove svireposti!

14.12.2022

09:05

0

Autor: Maja Kostić

Sumnjiči se da je sa još dvojicom muškaraca oteo tri žene u Francuskoj 2002. godine i primoravao ih na prostituciju

Počinje suđenje Nišliji optuženom da je oteo i terao žene na prostituciju u Francuskoj: Jedna preminula od njegove svireposti!
Prostitucija Ilustracija - Copyright Foto:Profimedia

U Višem sudu u Nišu danas počinje suđenje Nišliji Aleksandru M. (47), optuženom da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji Francuske oteo tri žene, koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, od čijih posledica je jedna od njih preminula.

Sumnja se da je početkom 2002. godine Aleksandar M. zajedno sa B. N., prema kome je krivični postupak okončan pravnosnažnom osuđujućom presudom pred sudom u Francuskoj i sada pokojnim Z. R., Ukrajinku O. S. silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je ona imala prema njima kao osobama koje su je kupile od nepoznatih, zadržali oko tri meseca, postupajući prema njoj na svirep način, a sve kako bi je prinudili da počne da se prostituiše u mreži prostitucije, koju je organizovao osumnjičeni zajedno sa B. N.

Posle tri meseca ona je i počela da se prostituiše za njihov račun.

Sumnja se i da je od sredine aprila do 2. avgusta 2002. godine, Aleksandar M. zajedno sa B. N., držao oštecenu M. K. u različitim hotelima na širem području grada Pariza, kao i da su postupali prema njoj na svirep način, a kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave ona i V. R. dale u policiji Francuske, gde su saslušavane zbog navođenja na prostituciju na koje su ih primorali članovi ove mreže.

U neutvrđenom periodu od kraja jula do sredine avgusta 2002. godine, V. R., silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je imala prema njima kao prostitutka u mreži prostitucije koju su oni organizovali, odveli su iz Tuluza u parisku oblast i zadržali je, postupajući prema njoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave M. K. i ona dale u policiji Francuske. Usled tog svirepog postupanja nastupila je smrt V. R.

M. K. je francuska državljanka i u to vreme je imala 27 godina, dok je dvadesetpetogodišnja V. R., koja nije preživela svirepo iživljavanje, rođena u Parizu, ali očigledno je poticala iz porodice sa naših prostora, jer je imala srpsko ime i prezime.

Aleksandar M. se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike