Zahtevaju smenu direktorke klinike „Laza Lazarević“: Grupa zaposlenih održala protestnu šetnju

13.12.2022

17:39

0

Autor: 24sedam

Zaposleni su u Vladi predali zahtev za smenu direktorke

Zahtevaju smenu direktorke klinike „Laza Lazarević“: Grupa zaposlenih održala protestnu šetnju
Copyright 24sedam

Deo zaposlenih psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“ održao je danas protestnu šetnju od te bolnice do zgrade Vlade Srbije, gde su predali zahtev za smenu direktorke Ivane Stašević Karličić.

Tokom protestne šetnje oni su nosili nekoliko transparenata na kojima je, između ostalog, pisalo: “Nećemo odustati! Borimo se za naše pacijente” i “Dosta tišine – za naše pacijente”.

24sedam
 

Podsetimo, predstavnici Osnovne organizacija Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Klinike "Dr Laza Lazarević ukazali su pre nekoliko dana na hronologiju dešavanja u vezi sa štrajkom i potpisali podnesak kojim se nude tužilaštvu kao svedoci u postupku nakon krivične prijave protiv v.d. direktorke dr Ivane Stašević Karličić.

Oni su skrenuli pažnju da je v.d. direktora osporavala njihovo pravo na štrajk, što je rezultiralo otpuštanjem dvoje zaposlenih na klinici.

Dr Ljiljana Simić izjavila je na konferenciji da su se još 19. septembra tri sindikata klinike udružila, donela odluku o stupanju u štrajk i to dostavili poslodavcu i svim nadležnim instancama.

Takođe, ministarka zdravlja Danica Grujičić ranije je istakla da je Vladi predložila smenu v.d. direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Ivane Stašević Karličić.

Ministarka Grujičić je kazala da je ovu ustanovu posetila i inspekcija, koja je pronašla određene nepravilnosti.

- Otišla sam u Lazu Lazarević i veoma pažljivo saslušala direktorku. A potom sam razgovarala i sa drugom stranom jer nas život uči da istina uvek može da bude negde na sredini. Zamolila sam ih da sačekaju desetak dana dok Ministarstvo zdravlja ne uđe u problematiku i dok ne sagledamo šta se sve dešavalo od početka mandata direktorke. Međutim, posle desetak dana nastupili su novi otkazi. Inspekcija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je ustanovila da je bilo prijave o nenamenskom trošenju novca pa je ustanovljeno da je fakturisano više lekova nego što je potrošeno i da na računu ove klinike nema sredstava za ishranu, a ishrana nije plaćena dobavljačima - kazala je prof. dr Grujičić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike