Kažnjena nastavnica koja je pretila đacima: Pokrenut disciplinski postupak

07.12.2022

15:25

1

Autor: 24sedam

Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole

Kažnjena nastavnica koja je pretila đacima: Pokrenut disciplinski postupak
Školska učionica - Copyright Pixabay/coyot

Nastavnica osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu koja je pretila svojim đacima da će dovesti "batinaše da ih mlate" smenjena je zbog neprimerenog ponašanja.

Iz Ministarstva prosvete kažu da u ovom slučaju, kao i u ovom slučaju kao i u drugim slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni samo prate postupanje škole.

- Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao 3. nivo nasilja. Direktor škole je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka. Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veća. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole.

Podsetimo, nastavnica je J. V. koja je i razredni starešina odeljenja 8/3 Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu, učenicima na času uputila neprimerene reči i pretnje:

- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na snimku koji su objavili pojedini mediji. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike