Dečak iz Subotice koji je ostao bez slezine zbog vršnjačkog nasilja izašao iz bolnice: Poznato u kakvom je stanju sada!

02.12.2022

13:35

0

Dečak se na operacionom stolu našao kada su ga napali vršnjaci, 22. novembra na odmoru

Dečak iz Subotice koji je ostao bez slezine zbog vršnjačkog nasilja izašao iz bolnice: Poznato u kakvom je stanju sada!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dečak iz Subotice, kojem je odstranjena slezina prošlog ponedeljka posle napada vršnjaka u školi, danas je izašao iz bolnice.

Njegovo stanje se stabilizovalo, on se oporavio od operacije i otpušten je na kućno lečenje. Ovu informaciju potvrdio je otac dečaka.

- Danas idemo zajedno kući. Bitno je da je sve prošlo - rekao je kratko otac.

Dečak se na operacionom stolu našao kada su ga napali vršnjaci, 22. novembra na odmoru. Jedan učenik prišao mu je s leđa i oborio ga, a dečak je zbog nagnječenja slezine završio na operaciji.

On je najpre primljen u Opštu bolnicu u Subotici. Tamo je lečen. Zbog temeprature koja mu se iznenada pojavila pet dana kasnije prebačen je u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. Ustanovljeno je da je uzrok povišene temperature bila viroza. Njegov stanje je sada bolje i on je zato otpušten na kućno lečenje.

Podsetimo, OŠ "Sonja Marinković" u kojoj se desio ovaj incident ocenio je ovo nasilje kao treći stepen, iliti najteži oblik nasilja. Otac dečaka ranije je najavio da će tužiti vinovnike napada, njihove roditelje, ali i rukovodstvo škole. On je tvrdio da je škola žmurila na nasilje koje dečak godinama trpi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike