Oglasio se lekar koji je operisao pretučenog dečaka iz Novog Pazara: Otkrio u kakvom je stanju Mehmed (14)

30.11.2022

09:22

0

Autor: 24sedam

Dečak je odmah primljen u bolnicu

Oglasio se lekar koji je operisao pretučenog dečaka iz Novog Pazara: Otkrio u kakvom je stanju Mehmed (14)
Ilustracija - Copyright Profmedia

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić,koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

- Kako sam bio kod kuće, odmah sam došao u bolnicu, u mojoj ambulanti sam zatekao dečaka (14) u pratnji roditelja i policije. Kliničkim pregledom ustanovio sam da postoji prelom dela jagodice i gornje vilice sa desne strane. Govorio je da ga je pretuklo više poznatih vršnjaka na košarkaškoj utakmici. Inače je dečak reprezentativac Srbije u košarci za kadete - kaže za Kurir dr Badić.

Dečak je odmah primljen u bolnicu.

- Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Otac je naglasio da otac očekuje poziv za dečaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

- Tri meseca ne sme da se bavi sportom - ističe dr Badić.

Podsetimo, tokom ovog meseca zabeleženo je više slučajeva vršnjačkog nasilja. Samo u Vranju zabeleženo je tri slučajeva, a poslednji u nizu dogodio se u vranjskoj Ekonomskoj školi kada je jedan učenik napao školsku drugaricu iz odeljenja.

Dečaka (13) iz Subotice su prošle nedelje na odmoru između dva časa napala trojica vršnjaka iz drugog odeljenja, zbog čega mu je odstranjena slezina, a kasnije je zbog povišene temperature nepoznatog porekla prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitut dece i omladine u Novom Sadu.

Incident se dogodio i u gimnaziji "9. maj" u Nišu, kada je, zbog razmirica koje je sa drugom iz škole imao odranije, učenik gimnazije “9. maj” uleteo je u učionicu i zadao mu udarce pesnicama u glavu i telo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike