Opet nasilje među vršnjacima: Dečaka gurnuli, zadobio teške povrede! Izvađena mu je slezina

22.11.2022

13:12

0

Autor: J. S. J.

Sve se odigralo u poslepodnevnoj smeni, tokom odmora, a kamere su zabeležile ovaj incident

Opet nasilje među vršnjacima: Dečaka gurnuli, zadobio teške povrede! Izvađena mu je slezina
Školska učionica - Copyright Pixabay/coyot

Nam kraja, svedoci smo sve učestalijeg nasilja među vršnjacima.

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u našoj zemlji desio se juče u Subotici.

Naime, N.K. učenika osmog razreda OŠ "Sonja Marinković" na hodniku je srušio đak iste škole a prilikom pada dečak je zadobio teške povrede usled kojih je hitno operisan i izvađena mu je slezina.

Sve se odigralo u poslepodnevnoj smeni, tokom odmora, a kamere su zabeležile ovaj incident.

-Na snimku se jasno vidi koškanje, guranje i udaranje mog deteta koje je okrenuto leđima od strane grupe od nekoliko učenika. Moj sin je nastavio put ka učionici i iz te grupe se izdvojio jedan dečak koji mu je prišao, opet s leđa, i bukvalno ga je „počistio“, kao što u karateu izgleda čišćenje. Dakle, znatno viši i krupniji dečak je počistio moga sina od 45 kilograma i to s leđa. Pri padu ruka mog deteta je bila ispod tela i on svojom rukom gnječi rebra i dolazi do rupture slezine- priča za "Novosti" otac Dejan Kolar.

Dečak je hitno operisan i sada se nalazi na Odeljenju intenzivne nege subotičke Bolnice. Otac, još uvek u šoku, tvrdi da nasilje nije od juče, da je dete njime bilo izloženo i ranije ali da im je govoreno da će se sve rešiti unutar škole.

Iz OŠ „Sonja Marinković“ su potvrdili da škola poseduje snimak incidenta i dodali da se postupa po protokolu koji je predviđen u ovakvim situacijama.

-Pogledali smo video zapis, sve se odigralo u tridesetak sekundi. Tim za vršnjačko nasilje je već sazvan, sastaje se danas, a deca učesnici u prisustvu roditelja daju izjave. Nema nikakvog zataškivanja, svi roditelji su momentalno obavešteni i škola radi sve po protokolu po kom se postupa u ovakvim situacijama- izjavio je Pajica Bašić, direktor OŠ „Sonja Marinković“.

-Jedini slučaj koji smo imali sa dečakom koji je juče povređen je kada su mu u 5. razredu polomljene naočare, tada smo se svi angažovali i rešili slučaj.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike