Novi udar po džepu vozača: Poskupeli delovi za kola, ali i servis!

18.10.2022

18:15

0

Delovi i servisiranje poskupeli i za petinu

Novi udar po džepu vozača: Poskupeli delovi za kola, ali i servis!
profimedia-0327871529 - Copyright Profimedia

Delovi za mnoge modele automobila u Srbiji poskupeli su proteklih dana od 10 do 20 odsto, a čak su i neki auto-servisi podigli cene svojih usluga.

Tako se nekoliko naših kolega iz redakcije 24sedam neprijatno iznenadilo kada je svoje četvorotočkaše odvezlo na servisiranje.

U jednom servisu rekli su nam odmah da su podigli cene, kako bi znali da ćemo opravku platiti više nego što je uobičajno.

- Usluga će vam biti oko 15 odsto skuplja - rekli su nam u servisu, pa smo tako umesto 8.000, koliko je mali servis koštao ranije, morali da platimo oko 1.200 dinara više.

Objasnili su nam da se radi o tome što je poskupeo radni sat majstora i održavanje mašina, jer "vidite da sve poskupljuje".

Profimedia
Ilustracija

Ali da nisu svi serviseri poskupeli, potvrdio nam je i Miodrag Mika Đelmaš koji kaže da usluga u njegovom servisu nije poskupela ali delovi jesu.

- Kod nas ništa nije poskupelo, cene su od Nove godine iste. Nismo dizali cene, a ne znam ni što bi ih dizali ionako ima manje posla. Jedino što su poskupeli određeni delovi - rekao nam je Đelmaš.

Radnici u njegovom servisu potvrdili su da su svi delovi poskupeli, pa automatski i ukupni račun.

- Svi delovi su poskupeli za oko dvadeset odsto. Ne mogu da izdvojim ništa da je više poskupelo, jer svemu je skočila cena. Otprilike između 10 i 25 odsto - ispričali su nam u servisu. 

Na pitanje da li je zbog trenutne situacije u Evropi otežana nabavka delova, rekli su nam da je sve teža.

- Kvalitet je sve lošiji, a nabavka je sve teža. Naročito ako se radi o nekom malo specifičnijem delu, posebno oko stvari koje su vezane za elektroniku. Nema veze sa sukobom u Ukrajini, to je počelo i ranije. Naročito za specifičnija vozila. Mi za proizvođače kao da ne postojimo, jer kada se svi namire onda Srbija dolazi na red. Svaki servis u EU dobije delove za tri dana a mi za 30! Ali, zasada se snalazimo - ispričali su nam u servisu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike