Cene svega skaču, samo ovo pet godina nije poskupelo: Čitav dan parkiranja za 150 dinara, a još dobijete i bicikle

15.10.2022

07:00

0

Beograđani najviše ovaj benefit koriste na beogradskom moru, tj. na parkiralištu "Ada Ciganlija"

Cene svega skaču, samo ovo pet godina nije poskupelo: Čitav dan parkiranja za 150 dinara, a još dobijete i bicikle
Parking / Ilustracija - Copyright parking-servis.co.rs

U vreme kada su mnoge cene "otišle u nebo", JKP "Parkig servis" i dalje Beograđanima nudi opciju da u okviru akcije "Parkiraj i bicikliraj" ostave svoje vozilo na nekom od parkirališta ili garaža i pozajme bicikl po ceni koja se već pet godina nije menjala i iznosi 150 dinara za čitav dan.

Građani ovaj benefit mogu da koriste u nekoliko garaža - "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova", "Milan Gale Muškatirović" i "Ada Ciganlija", a s obzirom na to da će relativno topli dani za ovo doba godine potrajati, ovo je idealna prilika da se Beograđani rekreiraju pre nego što počne zima.

Tanjug/Predrag Mitić
 

Naime, bicikli mogu da se preuzmu na privremeno korišćenje, samo uz ličnu kartu, svakog dana u vremenu od devet do 21 čas. 

Po dva bicikla za odrasle, korisnici mogu da pozajme u garažama "Zeleni venac" i "Masarikova", a po četiri bicikla (dva za decu i dva za odrasle), korisnici mogu da pozajme u garaži "Obilićev venac" i na parkiralištima "Ada Ciganlija" i "Milan Gale Muškatirović".

Sezona "Parkiraj i bicikliraj" traje od proleća do jeseni, a pravo da koriste bicikle imaju korisnici, državljani Republike Srbije, kao i osobe koje u Republici Srbiji imaju boravište ili prebivalište.

parking-servis.co.rs
 

Beograđani najviše ovaj benefit koriste na "beogradskom moru", tj. na parkiralištu "Ada Ciganlija".

Promocija zdravog načina života, lakše kretanje kroz saobraćajne gužve, zabava i rekreacija cele porodice, ciljevi su akcije "Parkiraj i bicikliraj". 

- Mislim da je ovo sjajna stvar. Cena od 150 dinara za čitav dan uopšte nije visoka, pogotovo što pored toga dobijamo i bicikle. Ne zagađujemo okolinu, a istovremeno se rekreiramo. Sve pohvale - rekao je za 24sedam Beograđanin Nebojša V.

Na "Adi Ciganliji" ima 300 bicikala za odrasle i 100 za decu, dok je na četiri velika parkirališta u gradu još oko 500 bicikala

Broj parking-mesta za automobile na parkiralištu "Ada Ciganlija" je 1.211, od čega je za invalide namenjeno pet mesta.

Akcija "Parkiraj i bicikliraj" ušla je u drugu deceniju postojanja, a prošle godine tu uslugu iskoristilo je oko 33.000 korisnika.

Osam garaža

JKP "Parking servis" upravlja sa osam javnih garaža, kapaciteta oko 2.800 parking-mesta i 16 parkirališta, koja se nalaze u užem i širem gradskom jezgru, gde je korisnicima na raspolaganju oko 4.600 parking-mesta.

Garaže sa rezervisanim parking-mestima nalaze se u gusto naseljenim stambenim zonama, a zakup parking-mesta u garažama ovog tipa moguće je izvršiti samo na mesečnom nivou.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike