Jako nevreme "sipalo" kišu! Pljuštalo u Novom Sadu, Čeneju, Vršcu, RHMZ dao upozorenje za Beograd

01.10.2022

16:22 >> 16:25

0

Autor: 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod je ranije danas objavio hitno upozorenje u kojem se navodi da će jaka oblačnost uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

Jako nevreme "sipalo" kišu! Pljuštalo u Novom Sadu, Čeneju, Vršcu, RHMZ dao upozorenje za Beograd
Ilustracija - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Jako nevreme praćeno grmljavinom i velikom količinom kiše pogodilo je večeras severni deo Srbije, a prema poslednjim informacijama pogođeni su Inđija, Novi Sad, Vršac i Čenej. 

Kako nam javljaju reporteri, u Beogradu je takođe počeo jak pljusak.

 

 

Republički hidrometeorološki zavod je ranije danas objavio hitno upozorenje u kojem se navodi da će jaka oblačnost uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

Kako su naveli, jaka oblačnost koja je na području južno-bačkog okruga, kod Novog Sada, uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, a lokalno i obilnije padavine sa količinom oko 20l/m2 za tri sata.

Tako i bi.

Novi Sad već danima je prvi za "spuštanje" nevremena u Srbiji. Vetar je duvao i čupao grane, a kako kažu stanovnici srpske Atine - padala je kiša "za sve pare".

 

 

Slično je bilo i u Čeneju.

 

 

Stepanovićevo

 

 

Fotografija neba nad Vršcom je ipak uplašila sve.

 

 

U međuvremenu se opet oglasio RHMZ.

- Pljuskovi i grmljavine koji se danas posle podne i uveče očekuju na području Beograda u pojedinim delovima grada i okoline mogu biti izraženiji uz veću količinu padavina za kratko vreme, grad i jak ili olujni vetar u zoni pljuska - navodi se u saopštenju RHMZ.

Vreme narednih dana

U Srbiji početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i svežije. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 18 do 22°C, a u utorak od 16 do 20°C. Od srede jutra vedra i hladna, uz maglu, tokom dana sunčano i toplije, uz maksimalne temperature oko ili koji stepen iznad 20°C.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike