Ljižani preživeli apokaliptično nevreme: Najstariji žitelji ne pamte ovakvu oluju - pijavica nosila betonske stubove (FOTO)

28.09.2022

10:17

0

Leteli su crepovi sa objekata koji su uništavali objekte - kažu Ljižani

Ljižani preživeli apokaliptično nevreme: Najstariji žitelji ne pamte ovakvu oluju - pijavica nosila betonske stubove (FOTO)
1664350638_ljig-nevreme-pijavica-fotorina_(3) - Copyright RINA

Apokaliptično nevreme koje je juče u popodnevnim satima pogodilo opštinu Ljig nosilo je sve pred sobom, a najviše je pogođeno domaćinstvo Ljubisava Jovančića, koje je pretrpelo je veliku materijalnu štetu. 

Ekonomski objekti kao i poljoprivredna mehanizacija su u potpunosti uništeni. Oštećen je i krov na kući kao i ostatak dvorišta pred naletom pijavice i tornada.

RINA
 

- Ne pamtimo da je ovakva sila zadesila naše selo. Armirani betonski stubovi su počupani iz zemlje, paneli 4x3 metra koji su činili zidove na radionici nema na vidiku kilometrima oko domaćinstva. Obližnja šuma doslovce je "iskrčena" delom gde je pijavica prošla. Višegodišnja stabla su počupana sa korenom iz zemlje. Sačuvali smo glave na ramenima - rekao je za RINU vlasnik ovog domaćinstva.

Ova porodica se bavi poljoprivredom i stočarstvom pa je uz pomoć komšija uspela da spase oko dve hiljade bala sena.

RINA
 

- Leteli su crepovi sa objekata koji su uništavali objekte, juče smo proživeli pravu apokalipsu - dodaju žitelji Liplja kod Ljiga.

Prema njihovim rečima na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta na nekoliko domaćinstva ovoj opštini biće sagledana u narednim danima.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti