Patrijarh Porifirije služio liturgiju u Sentandreji (VIDEO)

04.09.2022

12:22

0

Svečani doček srpskog patrijarha priređen je u Ambasadi Srbije u Budimpešti, dok je u crkvi Svetog Ðorđa služena doksologija

Patrijarh Porifirije služio liturgiju u Sentandreji (VIDEO)
Patrijarh Porfirije - Copyright Foto:MUP

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, drugog dana posete Eparhiji budimskoj, svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Sentandreji, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Kako se navodi u saopštenju, sasluživali su episkopi budimski Lukijan, bački Irinej, remezijanski Stefan i hvostanski i izabrani zapadnoevropski Justin sa sveštenstvom i đakonstvom Eparhije budimske.

 

 

Patrijarh srpski Porfirije doputovao je juče u Budimpeštu u zvaničnu trodnevnu posetu Eparhiji budimskoj povodom 100-godišnjice uspostavljanja Srpske Patrijaršije i 20-ogodišnjice arhijerejskog služenja episkopa Lukijana na čelu Eparhije budimske.

Kako je ranije najavljeno, tokom posete Eparhiji budimskoj patrijarh Porfirije sastaće se sa državnim vrhom Mađarske i posetiće srpske institucije u toj zemlji.

 

 

Svečani doček srpskog patrijarha priređen je u Ambasadi Srbije u Budimpešti, dok je u crkvi Svetog Ðorđa služena doksologija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike