Ako pakujete kofere za more, evo kakvo vreme vas čeka na popularnim destinacijama u Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj

24.08.2022

12:52

0

Do kraja sezone biće još mnogo sunčanih i toplih dana

Ako pakujete kofere za more, evo kakvo vreme vas čeka na popularnim destinacijama u Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj
sifnos-grcka-profimedia 55-0305943734 - Copyright Sifnos,Profimedia

Ako planirate ovih dana da krenete put Grčke, Crne Gore ili Hrvatske onda je dobro znati da Egejsko more ima nešto više temperature u odnosu na Jonsko, ali i Jadransko, i da je oko ostrva, koja su podložna vetrovitim strujama, voda uvek hladnija.

Do kraja sezone biće još mnogo sunčanih i toplih dana, a prema prognozama za narednih sedam do deset dana, u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori u pojedinim mestima lokalno su mogući pljuskovi i oluje.

Grčka

Prema podacima grčka info, koja objavljuje podatke Grčke nacionalne meteorološke službe, do kraja ove sedmice, recimo u Sartiju, temperatura će biti od 25 do 27 stepeni Celzijusa, ali su svakodnevno do petka mogući pljuskovi sa grmljavinom.

Padavine prate i oluje, a od subote 27. avgusta do 3. septembra, očekuje se da bude sunčano i vedro vreme sa maksimalnom temperaturom od oko 29 stepeni.

Iste vremenske prilike zahvatiće i druge gradove na Sitoniji, ali slično vreme imaće i turisti u Haniotiju, Pefkohoriju i Polihronu.

Pljuskovi sa grmljavinom praćeni olujom mogući su i na Zakintosu, i Mikonosu, ali će u ovim mestima biti toplije za nekoliko stepeni i temperatura će prelaziti 30. podeok.

U više mesta na snazi je narandžasto upozorenje za oluje sa grmljavinom, međutim temperatura mora je visoka i iznosi od 26 do 28 stepeni. Na Vrahos plaži je 27 stepeni, Volos je 28, a kod Sartija 26 stepeni.

Profimedia
 

 

Crna Gora

U Crnoj Gori trenutna temperatura mora je 25-26 stepeni Celzijusa, recimo, u Baru, Petrovcu i Herceg Novom je 26 stepeni, a za stepen je hladnije more kod Budve, Ulcinja, Tivta, Kotora i drugim mestima.

Maksimalna temperatura je do +32 stepena uz mogućnost grmljavine i pljuskova lokalno. Recimo, pojedini meteorolozi su najavili da će u Budvi u sredu, subotu i nedelju, 24., 27., 28. i 29. avgusta biti povremeno pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti maksimalno 28 do 30 stepeni narednih sedam do deset dana, a noću 19-20 stepeni.

U Herceg Novom su isto mogući lokalno pljuskovi, svakodnevno do ponedeljka 29. avgusta, Najtoplije će biti u četvrtak sa +31 stepen.

Prema dugoročnim procenama u avgustu u Crnoj Gori se očekuje da bude od 29 stepeni danju, do 20 stepeni noću.

Profimedia
Budva

 

Hrvatska

Temperatura mora u Hrvatskoj je najviša u avgustu i može dostići i +27 stepeni.

Trenutno je najtoplije more kod Dubrovnika i Pule i njegova temperatura iznosi +26 stepeni. Za stepen je more hladnije kod Rovinja, Korčule i Lošinja, a +24 je kod Paga, Cresa, Splita, Hvara i Makarske.

U Zadru je sunčano, i delimično oblačno i toplo, narednih dana temperatura će rasti do +34 stepena, u Splitu biće povremeno oblačno, temperatura će narednih dana biti oko 30 i više stepeni.

Trenutno je promenjivo oblačno uz mogućnost za pljusak i grmljavinu, uglavnom na južnom delu Jadrana. Slaba do umerena, na severnom i delu srednjeg Jadrana mestimično pojačana, u Velebitskom kanalu i jaka bura, slabiće.

Za subotu, nedelju i ponedeljak najavljena je mogućnost padavina u Puli, u Splitu su mogući lokalni pljuskovi u ponedeljak 29. avgusta, a na Hvaru je ovih dana oblačno, a od ponedeljka se očekuje sunčano vreme.

U Omišu su u četvrtak i ponedeljak mogući pljuskovi, a ostalim danima biće delimično oblačno uz +30 stepeni danju i +24 noću.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike