Wolt rešio dilemu kako je njihov dostavljač dobio otkaz nakon poruke devojci: Zapravo, nisu ga ni otpustili...

10.08.2022

15:20

1

"O situaciji smo odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač"

Wolt rešio dilemu kako je njihov dostavljač dobio otkaz nakon poruke devojci: Zapravo, nisu ga ni otpustili...
Dostavljač hrane - Copyright Profimedia

Nakon velike bure koja se digla na društvenim mrežama zbog otkaza koji je dostavljač hrane dobio nakon što je devojci, kojoj je prethodnog dana dostavio hranu, posla SMS sa pitanjem kakva je bila ta hrana, oglasila se i kompanija Wolt.

- Postali smo svesni situacije juče popodne kada nas je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave. Partnerima dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu.

O situaciji smo odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je  zaposlen pomenuti dostavljač. Partnerska kompanija je zatim odlučila da prekine radni odnos jer je korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora.

Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave. Najiskrenije žalimo što je došlo do ove situacije - napisali su oni u odgovoru za 24sedam.

 

Nakon što je dobio otkaz, mladić joj je poslao poruku u kojoj je obavestio o tome. 

- Ej, samo da ti se zahvalim. Juče sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu da verujem da si se žalila. Jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti imaš korist od toga, ali ja sad više nemam niti mesečne prihode - glasila je druga poruka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike