Kilometarska kolona na Batrovcima: Najveći priliv vozila očekuje se tokom noći! Evo gde su sve trenutno gužve!

06.08.2022

20:00

0

I ovog letnjeg vikenda gužve na putevima, a na graničnim prelazima višesatna čekanja u kolonama

Kilometarska kolona na Batrovcima: Najveći priliv vozila očekuje se tokom noći!  Evo gde su sve trenutno gužve!
batrovic - Copyright Printscreen/AMSS

Višesatna čekanja na graničnim prelazima obeležila su i ovu subotu. Na Horgošu se vozila zadržavaju dva sata na izlazu iz zemlje, sat na ulazu, a na graničnim prelazima ka Crnoj Gori oko pola sata.

Na Batrovcima su kilometarske kolone, a zadržavanje je oko tri sata. Najveći priliv vozila očekuje se tokom noći. U ovom trenutku na graničnom prelazu Preševo nema zadržavanja.

Za protekla 24 časa preko Batrovaca je prešlo više od 34.000 putnika. Alternativa je granični prelaz Šid. Zadržavanje tamo je od 45 minuta do sat vremena. Na Preševu je situacija drugačija u odnosu na danas kada je trebalo sat vremena da se prođe granična kontrola, ali se menja iz časa u čas, prenosi RTS.

Printscreen/AMSS
 

Do pre 10 minuta čekalo se oko pola sata na ulazak i izlazak iz Srbije. Sada na ulazak u Srbiju čeka svega nekoliko automobila i oko pet minuta se zadržavaju. Na ulazak u Severnu Makedoniju čeka se oko dvadesetak minuta.

U Graničnoj policiji je rečeno da tek očekuju gužve na izlazu iz zemlje. Zastoj u saobraćaju je izazvala saobraćajna nesreća kod Markovca gde su bile formirane kilometarske kolone. Zato sada očekuju da sva ta vozila dođu na granični prelaz i da se formiraju kolone.

Po potrebi se sprovodi minimalna granična kontrola. U proseku dnevno granični prelaz Preševo pređe oko 65 do 70 hiljada putnika, oko 20.000 vozila i 150 autobusa. Kada je reč o alternativnom prelazu Prohor Pčinjski danas se čekalo oko sat vremena na izlazu iz zemlje. Sada na tom prelazu nema zadržavanja ni sa jedne, ni sa druge strane.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike