Ogromne gužve na granicama, otvaraju se sve raspoložive trake: Nema mesta ni za iglu! (FOTO)

22.07.2022

13:01

0

Na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 13.30, na ulazu u Srbiju, otvoreno je čak šest traka za putničke automobile

Ogromne gužve na granicama, otvaraju se sve raspoložive trake: Nema mesta ni za iglu! (FOTO)
Tan2022-7-16_102559526_3 - Copyright Tanjug/Aleksandra Orlić

Ne jenjavaju letnje gužve na graničnim prelazima, pa je i ovog petka veliki broj vozila na granicama, na ulazu u Sbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske, ali i na izlazu ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.


Početak letnjeg raspusta u nemačkim pokrajinama Hesen, Rajnland-Pfalc i Zarland, ali i u južnom delu Holandije, razlog je za veliki broj putnika iz tih zemalja koji dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju, uz sezonu letnjih odmora.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 13.30, na ulazu u Srbiju, otvoreno je čak šest traka za putničke automobile, dok je međuprostor popunjen.
printscreen/MUP
 


Za razliku od prethodnih sedmica, kada je granični prelaz Kelebija bio gotovo prazan, ovog petka i taj prelaz je preopterećen, pa su na ulazu u zemlju otvorene tri trake.

Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno sedam traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a velike su kolone i na graničnom prelazu Šid.

Na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, ista slika kao prethodnih sedmica - otvorene su sve četiri trake za putničke automobile.

printscreen/MUP
 


I na ulazu u Srbiju je povećan broj vozila na tom prelazu, pa su otvorene tri trake.

Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca, i na ulazu i na izlazu u zemlju - na izlazu iz zemlje radi pet traka za putničke automobile, a na ulazu četiri.

Veći broj automobila je i na ulazu u Srbiju, iz Crne Gore, na graničnom prelazu Jabuka.

printscreen/MUP
 

Zato iz Uprave granične policije preporučuju da se koriste manje frekventni prelazi u predstojećim danima vikenda, koji tada imaju i duže radno vreme.


Zbog visokih temperatura preporuka vozačima je da na put krenu pre 11 sati, a ukoliko moraju posle podne, da to bude posle 17 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike