Bolnica je njena druga kuća: Marija je preživela sedam operacija, traži posao i nema novca da plati dug za struju!

04.08.2022

06:00

0

Autor: J. J.

Marija i njena majka su u teškoj finansijskoj situaciji

Bolnica je njena druga kuća: Marija je preživela sedam operacija, traži posao i nema novca da plati dug za struju!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Marija Ž. (33), iz okoline Zrenjanina, nezaposlena je i ima prvi stepen invalidnosti. Živi sa majkom koja je teški srčani bolesnik. Njih dve su u veoma teškoj finansijskoj situaciji i nemaju novca da plate dug za struju koji iznosi 13.500 dinara.

One se sada, kako kažu, nalaze u sistemu za isključenje struje i hitno im je potrebna novčana pomoć kako bi podmirile dug u roku od 30 dana.

Marija dodaje da ona i njena majka imaju i zdravstvene probleme.

- Nemam nikakvo primanje. Dobila sam potvrdu o radnoj nesposobnosti i prvi stepen invalidnosti. A šta god da pokrenem uvek me odbiju. Za novac se snalazim tako što prodajem cveće, od toga kupujem namirnice. Dug za struju nam je 13.500 dinara, ako nam je isključe ne znam šta ćemo. Posle sedam operacija i lečenja karcinoma ne znam šta bih rekla. Ne smem da radim teške fizičke poslove jer sam od operacija sva isečena i puna ožiljaka. Moja majka  prima 15.000 dinara, ali sada ima totalnu zabranu na penziju - kaže Marija za 24sedam.

Dodaje da joj je Kronova bolest konstatovana 2015. godine, a 2018. godine je operisala kičmu. Međutim, tu nije bio kraj njenim problemima.

- Pored ovih operacija, 2019. godine sam imala operaciju kičme, a 2020. godine operaciju vilice. U međuvremenu sam dva puta dobila sepsu između analnog i vaginalnog otvora od silnih injekcija koje sam primila. Nakon toga sam dobila tumor koji mi je dva puta skidan sa analnog otvora. U oktobru prošle godine mi je pukla žučna kesa, ali su me lekari srećom spasli. Ne bih smela da se nerviram jer odmah počinjem da krvarim. Ne znam šta me više održava na ovom svetu, možda samo uspomena na mog pokojnog oca koji je umro pre 20 godina - priča Marija.

Uprkos svemu, ona nam je rekla da ne odustaje i nada se da će pronaći posao kako bi mogla da izdržava sebe, majku i da ima život dostojan čoveka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike