Zlatokosoj Heleni treba naša pomoć: Ujedinjeni u timu do izlečenja devojčice!

26.07.2022

19:45

0

Hajde da pomognemo Heleni

Zlatokosoj Heleni treba naša pomoć: Ujedinjeni u timu do izlečenja devojčice!
Capture - Copyright Jutjub/ RTV Mag

Devojčica duge, riđe kosice i prelepih plavih očiju osvajala nas je iznova i iznova kada je osmehom i plesom istrajavala u teškim hemioterapijama i pobeđivala tumor na mozgu. I kad god bismo se ponadali da je ta pošast pobeđena, ona se podmuklo vraćala.

Helenina mama Katarina oglasila se da ponovo zamoli za pomoć, jer i posle devet meseci boravka i mukotrpnih terapija, preslatkoj devojčici i dalje treba naša pomoć.

- Dragi naši, imamo novosti koje nažalost i nisu tako lepe. Odlukom lekara iz Moskve, Helenino lečenje se nastavlja i pored devet meseci boravka i mukotrpnih hemoterapija. Helenino fizičko stanje je Bogu hvala za sada stabilno, ali bolest je još uvek prisutna. Doktorka je predložila nastavak hemoterapije, kao i u skorijem vremenu ponovno protonsko zračenje - napisala je majka.

Jutjub/ RTV Mag
 

Sredstva na fondaciji su, dodala je, pri kraju.

- Nismo se ovo vreme javljali jer je sredstava bilo dovoljno, pošto u Heleninom slučaju svih ovih 9 meseci lekari idu korak po korak bez nekog daljeg predviđanja. Ali sada kada su nam saopštili da bi u skorije vreme moglo doći do protonske terapije i da će lečenje zasigurno potrajati, moramo opet dati sve od sebe da nadoknadimo potrošena sredstva. Nažalost, stanje sa ratom nam dodatno otežava lečenje jer dosta lekova kupujemo sami i snalazimo se na svim stranama. Bez vas mi ne bi uspeli da se ovoliko dugo borimo sa bolešću koja je nažalost toliko uporna, ali Helena veruje i sigurna je da će opet uz vašu pomoć ona istrajati i izaći kao POBEDNIK - poručuje na kraju.

Prvi put Heleni je bolest otkrivena kada je počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća ćerkica u porodici.

Jutjub/ RTV Mag
 

U avgustu 2019. joj je dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za oporavak dalo je lečenje u inostranstvu. Negde baš početkom novembra 2019., suma od pola miliona evra je prikupljena i Helena je otišla put Pariza.

Javnost u Srbiji pomno je pratila tok lečenja malene. Bili smo veseli kad i ona, đuskali uz "Mile voli disko" s njom, prošli sve bolne terapije, bili tužni kad je plakala zbog odsečene kikice kada je kosa počela da opada, uvek u mislima s njom kao da je naša rođena...

- Ponovo ću biti zlatokosa, porašće mi kosa - bile su tada reči hrabre devojčice. I zaista. Kosica raste, polako ali sigurno. A Helena to najbolje zna, kao što i mi znamo da će nam se i iz Moskve vratiti sa lepim vestima.

Hajde da pomognemo Heleni:

Slanjem SMS-a: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-54000042539-35

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike