Ministar najavio oštre sankcije zbog kvara voza na liniji Beograd- Bar! "Zaustavili smo kamenovanje, sprečićemo i nemar"

05.07.2022

10:21

0

Naveo je da su uvedene po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd - Bar

Ministar najavio oštre sankcije zbog kvara voza na liniji Beograd- Bar! "Zaustavili smo kamenovanje, sprečićemo i nemar"
TANJUG/ Sava Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd - Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.


Momirović je poručio da nema opravdanja za greške i dodao da ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd - Bar.

-Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaj - istakao je Momirović, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Naveo je da su uvedene po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd - Bar, te da će putnicima na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši Plazma.

-Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbije i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru- rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50 odsto cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

-Ne ide ruku pod ruku - vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju- istakao je Momirović.

On je naveo da je rekonstrukcija pruge Beograd - Bar u fazi ubrzanog planiranja i dodao da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

 

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi