"Vespaši" okupirali Niš! Grad preplavili motori, najviše motorista došlo iz Grčke! (FOTO)

25.06.2022

17:35

0

Autor: Maja Kostić

Na skupu ljubitelja vespi u Nišu pojavilo se oko 150 vlasnka sa motorima, a najviše iz Grčke

"Vespaši" okupirali Niš! Grad preplavili motori, najviše motorista došlo iz Grčke! (FOTO)
viber_image_2022-06-25_15-01-11-087 - Copyright 24sedam/M.K.

Jubilarni deseti vespa skup, a treći nacionalni, okupio je u Nišu ove godine rekordan broj učesnika iz celog sveta. U naredna četiri dana ulicama Niša defilovaće preko 200 vespi. Ima učesnika iz Amerike, cele Evrope, a ubedljivo najviše ih je iz Grčke.

Već prvog dana je moglo je na ulicama Niša videti više od 150 vespi, kolekcionarskih primeraka iz pedesetih i šezdesetih godina sve do najnovijih modela iz Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hrecegovine.

24sedam/M.K.
 

Prema rečima organizatora iz Vespa kluba „Naissus“, odziv učesnika nikada nije bio veći.

„Ovo je najveći broj vespi na ovakvom skupu ikada, ne u Nišu, nego u Srbiji. Zaista prelepo, prelepa slika, prelepa energija, ovako nešto, mislim, još nije viđeno u Nišu“, kaže Dejan Andrejević, predsednik kluba „Naissus“.

24sedam/M.K.
 

Za jedan od najzanimljivijih modela izdvaja reastaurirani Gran Turismo iz pedesetih godina prošlog veka. 

„To su vespe koje su sređene, vraćene u fabričko stanje i njima nije problem vožnja na auto-putu, niti drugim putevima. Kada imate tu energiju i ljubav prema tome, nije teško“, priča Andrejević.

Na put od šest sati vožnje bio je spreman Kostas iz Vespa kluba „Thessaloniki“ koji je pre nekoliko dana iz Soluna doputovao u Niš. Sa njim je iz Grčke došlo oko 50 vozača vespi iz šest klubova.

24sedam/M.K.
 

„Svako vozi svojim tempom, tako je bezbednije. Moja vespa razvija brzinu do 130 kilometara na sat, ali to sve zavisi. Okupili smo se ovde i odlično se družimo i provodimo“, kaže Kostas.

Njegov omiljeni model je vespa Pimavera 50. Dopada mu se pre svega zbog izgleda, ali i zato što je to brz moled malih dimenzija. 

24sedam/M.K.
 

Nakon defilea gradskim ulicama, vespaši posećuju kulturne i istorijske znamenitosti grada i takmičenja u spretnosti u vožnji. U Tvrđavi se održava foto-izložba o istorijatu vespa kulture. Četvorodnedvno druženje završava se u nedelju 26. juna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike