Oglasio se otac trogodišnjaka koji je upao u šaht: Pojavili su se ti momci i spasili našeg sina - tek sad shvatamo šta je moglo da se desi

14.06.2022

20:14

0

Dečak je upao u duboku vodu, a nakon izvlačenja nije davao znakove života

Oglasio se otac trogodišnjaka koji je upao u šaht: Pojavili su se ti momci i spasili našeg sina - tek sad shvatamo šta je moglo da se desi
Vatrogasci spasioci izvukli osobu iz silosa: Ilustracija - Copyright ilustracija:MUP/Profimedia

Otac dečaka (3) koji je sinoć upao u šaht pun vode, Nebojša Milićević, i dalje je u stanju šoka.

Kako priča, tek kada je prošao jedan dan, shvatili su šta je moglo da se dogodi.

Podsetimo, dečak je upao u nezaštićen šaht, a okupljeni ljudi su vikali i paničili, što su primetila i dvojica vatrogasaca, Andrija Trifunović i Saša Lalić, koji su se vraćali sa posla.

Nijednog trenutka se nisu dvoumili i znali su šta treba da učine. Otrčali su po opremu i uspeli da izvuku dete. Međutim, ono nije davalo znake života.

Dečakovi heroji

- Sinčić je bio sa suprugom i ćerkicom na tom igralištu. Kada su krenuli kući, žena se na sekundu okrenula da vidi nešto i kada je pogledala ponovo, sina nije bilo. Šahta je bila potpuno neobezbeđena, duboka preko četiri metra i bila je puna vode - ispričao je otac za Kurir.

- Pojavili su se ti momci i spasili našeg sina, niko drugi to ne bi mogao da uradi, da je pokušao neko da uskoči pao bi na dete i samo bi ga još više povredio. Javno se zahvaljujem momcima iz vatrogasne, kao i pripadnicima policije i bolničkoj ekipi, zaista ne znam kako bih mogao dovoljno da se zahvalim. Otac je istakao da je našao kontakt jednog od vatrogasaca koji je spasio život njegovom detetu i da će sačekati malo da dete izađe iz bolnice i da se porodica oporavi od šoka pa će ići da se upoznaju sa svojim herojima - dodao je.

Vatrogasac-spasilac Saša, koji je silazio u šaht, kaže da u prvom trenutku nije mogao ni da vidi lepo dečaka.

- Bila je velika dubina, a on je bio u vodi ceo, bukvalno. Napipao sam mu nogice i izvukao ga, a oni su onda nas izvukli iz šahta - kaže Saša koji ovaj posao radi dve i po godine.

Dečak nije davao znakove života, ali su vatrogasci uspeli da ga reanimiraju, nakon čega je došao svesti i prevezen je u Zdravstveni centar Zaječar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

- Ovo je velika trauma za nas i za ćerkicu, koja je videla brata kako joj propada u rupu. Još  jednom se javno zahvaljujem svima koji su nam pomogli - istakao je otac mališana.

Odlukom gradskog veća Zaječara dvojica vatrogasaca će biti nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od po 100.000 dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike