RHMZ hitno izdao dva upozorenja: U ove delove Srbije stižu grad, jak vetar i obilne padavine, a drugo vam se tek neće svideti

09.06.2022

16:11

0

Autor: M. Vu.

Da situacija bude još napetija, RHMZ je izdao posebno upozorenje da će narednih dana doći do porasta vodostaja pojedinih reka

RHMZ hitno izdao dva upozorenja: U ove delove Srbije stižu grad, jak vetar i obilne padavine, a drugo vam se tek neće svideti
Ilustracija - Copyright Pixabay/ PublicDomainPictures

Ako ste mislili da su vremenske nepogode iza nas, varate se. Republički hidrometeorološki zavod je izdao novo upozorenje za Kolubarski i Zlatiborski okrug gde su najavljene obilne padavine.

- Narednih sat vremena na području juga Kolubarskog i severa Zlatiborskog okruga očekuju se obilnije padavine, kratkotrajna pojava grada i jak vetar - stoji na sajtu RHMZ.

Foto:Printskrin/RHMZ
 

 

Međutim, da situacija bude još napetija, RHMZ je izdao posebno upozorenje da će narednih dana doći do porasta vodostaja pojedinih reka, što bi značilo samo jedno - mogućnost poplava.

- Tokom 11. i 12. juna umereni i veći porasti vodostaja očekuju se na Zapadnoj Moravi, Bjelici, Moravici, Đetinji, Ibru, na Južnoj Moravi sa pritokama, na Jadru, Ljuboviđi i Kolubari sa pritokama bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima na ovim područjima moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja - upozorio je RHMZ.

Prognoza za tri dana

U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme, nestabilno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će mestimično biti intenzivniji sa velikom količinom padavina. Vetar u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni.

RINA
 

U subotu nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će mestimično biti intenzivniji sa velikom količinom padavina. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Pljuskovi i grmljavine se ponegde očekuju u istočnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, ali uz smanjenje žestine padavina u odnosu na prethodni period. Vetar slab do umeren, u istočnoj Srbiji povremeno i jak, severni. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike