Nevreme širom Srbije: Stvaraju se bujice, prati ih jak grad, a glavni udar se tek očekuje - sutra i prekosutra i do 60 milimetara kiše!

08.06.2022

15:53

0

Autor: M.P.

RHMZ je izdao hitno upozorenje

Nevreme širom Srbije: Stvaraju se bujice, prati ih jak grad, a glavni udar se tek očekuje - sutra i prekosutra i do 60 milimetara kiše!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitna upozorenja na obilne padavine i grmljavinu širom Srbije, a prvi na udaru su bili Niš, Ivanjica, Aleksandrovac i Gračanica.

Zbog jakog nevremena, pojedini delovi grada u Nišu ostali su bez struje nakon udara groma. U pitanju su: Pasi Poljani, deo Palilule i Vizantija.

Na KiM, u mestu Livađe čak je došlo i do pojave grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Iz Ivanjice javljaju da je ogromna količina kiše napravila velike probleme na atarskim i nekategorisinanim putevima, dok je voda plavila i dvorišta i suterene pojedinih stambenih objekata, zbog čega su ljudi kofama izbacivali vodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Najgore je prošao Aleksandrovac kako se zbog velike količine padavina stvorila bujica.

printscreen/Republički hidrometeorološki zavod Srbije
 

U narednih sat vremena najavljen je jak pljusak, grmljavina i grad u Zlatiborskom okrugu koji će se premeštati ka Osečini i Valjevu.

I u naredna tri dana isto

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje na obilne padavine u naredna tri dana. Danas i sutra se očekuje količina padavina veća od 20 milimetara za kratko vreme, dok se u petak i u subotu očekuje intenziviranje padavina, a ponegde i od 30 do 60 milimetara kiše za 24 sata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike