Maleni Boško napreduje iz dana u dan: Njegovi roditelji podelili emotivnu poruku (FOTO)

01.06.2022

05:23

1

"Pre samo nekoliko meseci sve ove naizgled obične stvari su nam delovale tako daleko", napisali su oni u svom statusu

Maleni Boško napreduje iz dana u dan: Njegovi roditelji podelili emotivnu poruku (FOTO)
Copyright Printscreen

Maleni Boško Gugleta iz Novog Sada pre godinu dana započeo je svoju najvažniju bitku, a u svojoj  borbi ujedinio je celu Srbiju, koja je još jednom pokazala svoju humanu stranu.

Podsetimo, mališanu je konstatovana spinalna mišićna atrofija tip 1, a za lečenje mu je bilo potrebno 2,5 miliona evra kako bi u Budimpešti primio najskuplji lek na svetu - Zolgensma.

Iako put do pomenute sume nije bio lak, i taj srećan dan je osvanuo za njegove roditelje, pa je Boško po svoju terapiju otišao 18. marta ove godine. Bio je to dan koji je dokazao svu jačinu našeg naroda, a danas nam se javljaju njegovi roditelji putem Fejsbuka, sa vrlo emotivnom porukom.

 

 

- 1.5.2021, tačno pre godinu dana, počela je naša zajednička borba. Malo je reći da smo prošli sito i rešeto, ali iz današnje perspektive, znamo da je sve vredelo. Zašto? Zato što nam Boško polako ali sigurno stasava u dečkića, koji kao i svako drugo dete, ima dobre i loše dane, koga muče zubići, koji voli da provodi vreme napolju, koji vredno vežba i drži glavicu uspravno - napisali su oni i dodali:

- Pre samo par meseci sve ove naizgled obične stvari su nam delovale tako daleko, a sad, par meseci kasnije možemo malo da predahnemo. Malo - jer Boška i dalje čeka dug oporavak, mnogo vežbi i rada kako bi mu se motorika popravila i kako bi još više ojačao. Hvala vam beskrajno na svoj podršci koju ste nam pružili i koju nam i dalje pružate.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike