Mirko više ne spava na ulici: Ujedinili se svi Srbi u Parizu da pomognu sunarodniku!

15.04.2022

08:51

0

Autor: M.Petrović

Još jednom je pokazana velika humanost srpskog naroda

Mirko više ne spava na ulici: Ujedinili se svi Srbi u Parizu da pomognu sunarodniku!
profimedia-0259027424 - Copyright Profimedia

Pre tri nedelje se na stranici "Svi Srbi u Parizu" pojavila objava o Srbinu Mirku (39) koji je nesrećnim spletom okolnosti završio kao beskućnik na ulicama Pariza.

Kako je objasnio, nije imao novca, jednom dnevno je jeo u narodnoj kuhinji, osim vikenda, a noći je provodio u šatoru u kojem su mu često pravili "društvo" pacovi.

Iz sramote, nije želeo pred kamere. Članovi ove stranice odmah su prepoznali "sunarodnika u nevolji" i odlučili da mu pomognu.

Jedni su donirali novac, drugi odeću, treći šatore, a neki su mu čak obezbedili posao i krov nad glavom dostojan svakog čoveka!

Tako je Dragan, koji takođe nije želeo da se zna njegovo prezime, obezbedio Mirku smeštaj, a u njemu može da poravi sve dok mu bude potreban.

Uskoro će Mirko krenuti i na posao koji mu je omogućio B.T., a jedna draga Danica će svoj doprinos dati u vidu popusta za mesečnu kartu i otvaranja računa u banci.

Kako zaključuje stranica "Svi Srbi u Parizu", ono o čemu je pre mesec dana ovaj Srbin mogao samo da sanja, zahvaljujući akciji sada njegov život menja na bolje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike