Pao gol na devojčicu u Novom Sadu, spasio je slučajni prolaznik: Porodica traži njenog spasioca

22.05.2022

15:36

0

Prava drama odigrala se u petak na igralištu u Novom Sadu

Pao gol na devojčicu u Novom Sadu, spasio je slučajni prolaznik: Porodica traži njenog spasioca
novisad.rs

Sedmogodišnja Lena pukom srećom je ostala tek sa malom povredom kada se na nju sručio ceo gol. Devojčica koja se igrala umalo je mogla da strada, ali je zahvaljujući pomoći potpunog straca brzo dobila pomoć lekara.

Zahvaljujući humanom čoveku u belim kolima koji je iste sekunde stao i devojčicu odvezao u bolnicu, ona je zbrinuta na vreme i sada se opravlja kod svoje kuće.

Njena mama Maja Radaković ispričala je kako se sve dogodilo, u nadi da će se čovek prepoznati i čuti koliko mu je cela porodica zahvalna.

- Lena se igrala napolju i u jednom trenutku lopta joj je upala u gol. Pokušala je da je dohvati nogom, pa se uhvatila za prečku gola. Međutim, izgubila je ravnotežu, počela da pada, a gol, za koji se držala, krenuo je da pada sa njom - priseća se stravične scene mama Maja koja je sa mužem u tom trenutku bila na igralištu.

Lenin tata reagovao je munjevito. Pritrčao je iste sekunde kad je video da gol pada i donekle ublažio njegov udar na svoju ćerku.

- Na glavi joj se istog trenutka pojavila ogromna čvoruga. Izgledalo je kao da joj je jaje iskočilo na čelu. Istrčali smo na put noseći Lenu i samo što smo mahnuli, zaustavio se čovek u belom autu. Pitali smo ga da li može da nas odveze do prvog taksi stajališta, a on je rekao: "Ma kakav taksi, vozim vas odmah pravo do bolnice" - prepirčava mama Maja u razgovoru za Telegraf.

U autu ih je, kaže, sve vreme tešio i bodrio.

- Video je po nama da smo se izgubili. Počeo je da ispituje ćerku kako se zove, koliko ima godina, da bi joj skrenuo misli. Rekao nam je da je ta kost najizdržljivija, da je dobro što nije gubila svest i da ne paničimo. Dovezao nas je do samog ulaza u bolnicu i poželeo nam sreću. Bio je divan, mnogo smo mu zahvalni - priča Maja.

Doktor je odmah istisnuo hematom i ispitao povredu, a kada je ustanovljeno da je Lena van opasnosti, pušteni su kući.

Devojčica se sada oporavlja.

- Uplašila se i prve noći nije mogla da spava. Sada je već bolje - kaže Maja.

Inače, i ona sama pomaže bolesnoj deci organizujući humanitarne akcije. Tako je, pored ostalog, oslikavala ulaze za malog Olivera.

- Sada sam shvatila koliko znači kada ti roditelj kaže "hvala". Meni su se toliko puta zahvaljivali, a ovoga puta ja imam da kažem jedno veliko hvala tom divnom čoveku i da se nadam da će to i čuti - poručuje na kraju ova majka.

 

Bonus video
instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti