Snimak njegove daće je šokirao javnost: "Pokojnik" se oglasio povodom bizarnog slavlja i poručio sledeće (FOTO/VIDEO)

21.05.2022

22:10

0

Iako je sve spremio za sudnji dan i mislio čak i na detalje, komšije i prijatelji misle da je ispred Mihaila još puno dobrih i zdravih godina.

Snimak njegove daće je šokirao javnost: "Pokojnik" se oglasio povodom bizarnog slavlja i poručio sledeće (FOTO/VIDEO)
RINA

Bizaran snimak iz sela Jazovnika u opštini Vladimirci, bio je povod našeg ranijeg pisanja o Mihailu Radisavljeviću iz istoimenog mesta.

Sada je ta priča dobila podrobniji nastavak...

Nije retkost da ljudi sebi za života pronađu grobno mesto ili podignu spomenik kako bi rasteretili članove porodice i rodbinu. Međutim, ono što je uradio Mihailo Radisavljević iz sela Jazovik kod Šapca izazvalo je opštu nevericu i dugo će se prepričavati u tom delu Srbije. On još uvek nije napunio ni šezdeset godina, ali je rešio da dok je živ sebi napravi pravu, pravcatu „daću“ na kojoj je gorela sveća, mirisao tamjan i služila se panaija. Ipak, kod Mihaila na parastosu nije bilo suza već šatra, muzika i ovan na ražnju. A, zaigralo se i kolo.

- Želeo sam to sve da obavim za života, našao sam sebi i grobnicu, kupio spomenik. Evo sad obavio i daću. Deci je ostalo samo da me ukopaju. Moje zvanice su porodica, prijatelji, ali i mladići koje sam zavetovao da me ukopaju kad bude došlo do moje sahrane. Volim veselje, muziku i zato sam želeo ovako nešto da uradim. Svi su se redom čudili kad sam im rekao šta nameravam, ali meni je srce puno jer sam želju sebi ispunio - rekao je Mihailo.

.

 

 

Mnogi su mu rekli kako nije normalan, ali šatra puna gostiju ipak dokazuje da je na ovom svetu Mihailo pored dece i porodice stekao i dosta prijatelja koji su, ma koliko bila čudna njegova zamisao, došli da ga ispoštuju.

- Nismo verovali kad je rekao šta hoće da napravi. Pokušali smo da ga odgovorimo, ali kad smo videli da mu je to bitno i da to želi da obavi, dali smo mu punu podršku. Veselili smo se, a on je bio odličan domaćin tako da ćemo ovo svakako zauvek pamtiti. Voli proslave i da ugosti ljude, sličnu je pravio i za svoj rođendan. Samo što tada nije bilo panaije i sveće - rekao je kroz osmeh Goran Radisavljević.

Iako je sve spremio za sudnji dan i mislio čak i na detalje, komšije i prijatelji misle da je ispred Mihaila još puno dobrih i zdravih godina. Za njega kažu da je vrhunski majstor koji šta god vidi, može rukama i da stvori. Kao takvog ga poznaju u Jazoviku, ali i u okolnim selima. Ipak, sudeći po parastosu koji je održao sam sebi za života nema dileme da će za njega sada čuti čitava Srbija i verovatno će biti jedan od retkih, ako ne i jedini koji je to uradio.

 

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA