Ivana je prva žena koja je pobedila na Tucanijadi u Mokrinu: Održano je 32. Svetsko takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima (FOTO)

24.04.2022

15:44

0

Autor: J.B.O.

Mlada Mokrinčanke je nekada bila juniorski šampion u Tucanijadi vaskršnjim jajima

Ivana je prva žena koja je pobedila na Tucanijadi u Mokrinu: Održano je 32. Svetsko takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima (FOTO)
Tucinijada (3) - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U Mokrinu, selu nadomak Kikinde, održano je tradicionalno 32. Svetsko takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima, a titulu svetskog šampiona sa najjačim jajetom ponela je domaćica Ivana Prodanović, prva žena pobednica ove manifestacije.

Mlada Mokrinčanke je nekada bila juniorski šampion u Tucanijadi vaskršnjim jajima.

- Nije mi prvi put da se takmičim. Ovo pobedničko jaje je birao tata, on ga je čak i farbao, ali moram da dodam da iza mene stoji čitav tim ljudi. Moje je bilo da dođem i da pobedim. Presrećna sam i zbunjena - rekla je Ivana.

Takmičenje se odvijalo u dve selekcije, gde je u juniorskoj konkurenciji kao šampion izašla desetogodišnja debitantkinja Jana.

- Došla sam do pobedničkog jajeta tako što sam se jako trudila da pronađem najbolje. Zahvaljujem se komšiji Belošu koji mi je pomogao u tome. Jako sam srećna što sam osvojila prvo mesto - rekla je Jana Jurić, koja je postala svetski šampion u juniorskoj konkurenciji.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u kucanju vaskršnjim jajima učestvovalo je oko 200 takmičara iz Mokrina i okolnih mesta iz Srbije, kao i nekoliko njih iz Republike Srpske i Švedske.

Pored slave i titule svetskog prvaka, pobednocima su dodeljene i simbolične novčane nagrade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike