Porodica je osnov nacije i društva: Ministar Dmitrović se sastao sa patrijarhom Porfirijem (FOTO)

11.02.2022

14:22

0

Ministar je upoznao Patrijarha sa teškom demografskom situacijom u Srbiji

Porodica je osnov nacije i društva: Ministar Dmitrović se sastao sa patrijarhom Porfirijem (FOTO)
Министар код Патријарха фото 3 - Copyright Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa ministrom za brigu o porodici i demografiju. gospodinom Ratkom Dmitrovićem.

Ministar je upoznao Patrijarha sa teškom demografskom situacijom u Srbiji i srpskom narodu u celini i merama koje država preduzima kako bi se stvorile pretpostavke za demografski oporavak.

Ministar Dmitrović je Patrijarha detaljno upoznao sa nizom veoma zabrinjavajućih činjenica od kojih je najupečatljivija da Srbija posle više decenija ima manje od sedam miliona stanovnika, a da je prošle godine, u odnosu umrlih i rođenih, Srbija izgubila gradove veličine Kruševca i Loznice zajedno.

Patrijarh je naglasio da srpski narod nema većeg i težeg problema od ovoga, da su na to ukazivala obojica njegovih prethodnika na tronu Svetog Save i da podržava sve mere koje država preduzima u tom cilju.

Porodica je osnov nacije i društva, bez nje demografska obnova nije moguća i zato moramo da učinimo sve kako bi sačuvali i održali porodicu, sa svim tradicionalnim vrednostima koje ona sa sobom nosi, složili su se Patrijarh i ministar Dmitrović.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju
 

Pored brige za naš narod u Republici Srbiji, sagovornici su se složili da država i Crkva moraju intenzivirati saradnju na unapređenju položaja srpskog naroda u državama bivše Jugoslavije, kao i čuvanju i snaženju veza sa Srbima u rasejanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike