Đaci započinju polugodište od kuće? Zvanična odluka naredne nedelje!

12.01.2022

08:49

0

Pomoćnik ministra prosvete istakao je da najverovatnije neće biti produžavanja zimskog raspusta

Đaci započinju polugodište od kuće? Zvanična odluka naredne nedelje!
škola za osnovno obrazovanje odraslih Đuro Salaj KM (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tek sledeće sedmice biće doneta odluka na koji će način đaci na nastavu u drugom pologodištu, saopštio je pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević na TV Prva.

Prema njegovim rečima, sastanci tima zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu, sastaje se četvrtkom i ovog četvrtka tema će biti da li će se osnovci vratiti u školske klupe u Vojvodini, kada im istekne raspust. Vojvođanski srednjoškolci su trenutno, po završetku njihovog raspusta, na onlajn nastavi.

Dakle, njima raspust nije produžen i to je ono za šta se zalaže Ministarstvo.

Što se tiče centralne Srbije, kako kaže Blagojević, odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Produžetak raspusta

S obzirom da korona brojke rastu iz dana u dan, postavlja se pitanje da li će zimski raspust biti produžen.

Međutim, da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, pomoćnik ministra ne može da precizira, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministartsvo je prema rečima Blagojevića, ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava. To znači da će đaci nastavu pohađati onlajn.

Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije, u kojoj se zimski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište.

Podsetimo, u utorak je probijen dnevni rekord u broju novozaraženih koronavirusom, kada je registrovano preko 13.500 zaraženih, s tim da treba napomenuti i da brojni epidemiolozi smatraju da to nije "pik" i da će cifre i dalje rasti. Strahuje se i od sezonskog virusa gripa, koji se tradicionalno širi u januaru. On je već registrovan u četiri grada Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike