Premijerka zabrinuta za đake: "Ne možemo imati generacije koje su dve godine provele van škole"

18.11.2021

18:01

0

U toku sledeće nedelje trebalo bi da bude održana nova sednica Kriznog štaba

Premijerka zabrinuta za đake: "Ne možemo imati generacije koje su dve godine provele van škole"
Ana Brnabić - Copyright Tanjug printscreen

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da onlajn nastava ne može da se poredi sa nastavom u školama i ocenila da "ne možemo imati generacije koje su dve godine provele van škole".

- Stvarno je važno za decu da idu u školu. Ovo sada predugo traje, u martu će biti dve godine. Koliko god mi dobro sproveli onlajn nastavu, ipak to ne može da se poredi sa nastavom u školama - rekla je ona za televiziju B92.

Kada je u pitanju eventualno pomeranje zimskog raspusta u školama, te da bi mogao da traje dve nedelje, Brnabić kaže da će videti šta savetuje medicinski deo republičkog Kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa.

Dodala je i da će narednih dana imati konsultacije sa medicinskim delom kriznog štaba oko eventualnih novih mera koje bi mogle biti uvedene.

- Očekujem da ćemo sledeće nedelje imati sednicu Kriznog štaba, da li će biti neke mere, ili neće, zavisi od epidemiološke situacije i najviše zavisi od toga kako nam ide vakcinacija - kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, vakcinisano je oko 3.070.000 građana, odnosno 57 odsto, naglašavajući da je još uvek nezadovoljna vakcinacijom mladih.

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike