Oglasila se SPC: Evo u kakvom je zdravstvenom stanju patrijarh Porfirije

11.01.2022

18:03

0

Patrijarh je danas dobio rezultate da je pozitivan na koronavirus

Oglasila se SPC: Evo u kakvom je zdravstvenom stanju patrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirije - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve se oglasila saopštenjem o zdravstvenom stanju patrijarha Porfirija koji je danas dobio rezultate da je pozitivan na koronavirus.

- S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve će predstojeće dane provesti na kućnom lečenju.

- Njegova Svetost ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano.

Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom.

- Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg - piše na Instagram profilu Njegove Svetosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike