Težak život srpske glumice koja se hrani u dobrotvornoj kuhinji potresao javnost: Kolege priskaču u pomoć Vesni (FOTO)

10.01.2022

17:57

1

"Igrala je pre korone kod nas svoju predstavu i sav prihod je išao njoj"

Težak život srpske glumice koja se hrani u dobrotvornoj kuhinji potresao javnost: Kolege priskaču u pomoć Vesni (FOTO)
Vesna Pećanac - Copyright Facebook/Drvar @mojdrvar

Glumica Vesna Pećanac godinama je u teškoj materijalnoj situaciji, pa je iz tog razloga redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva u Beogradu.

Ona se tako našla među nekoliko potrebitih, koji su i na najradosniji hrišćanski praznik Božić otišli po svoje sledovanje hrane u prostorije Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u Francuskoj ulici u Beogradu, koja već godinama obezbeđuje hranu i osnovne životne namirnice za sve one koji žive na rubu egzistencije u našoj prestonici.

Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se da je na božićnom ručku, na kome se nalazila i Vesna, bio prisutan i patrijarh srpski Porfirije, koji je najpre ručao s korisnicima kuhinje, a zatim s njima i porazgovarao na brojne teme.

Inače, pre samog ručka s patrijarhom, glumica i ostali korisnici kuhinje dobili su od patrijarha i božićni paketić.

Kada su saznali za Vesninu tešku materijalnu situaciju, njene kolege glumci su počele da se organizuju kako bi prikupili novac za nju i pomogli joj da prebrodi težak period u kome se nalazi.

Gorica Popović kratko je prokomentarisala celu situaciju s Vesnom.

- To je teška priča. Ona ima penziju, povremeno igra svoju monodramu kod nas u Ateljeu 212. Tuga, sjajna glumica - kratko je rekla Popovićeva.

Novica Antić, upravnik Ateljea 212, kaže da su oni prvi kad treba da se pomogne Vesni.

- Igrala je pre korone kod nas svoju predstavu i sav prihod je išao njoj. Sada ne može da se izvodi monodrama zbog korone. Kada je bila u bolnici, mi smo prvi otišli i kupili sve što joj treba. Trajno rešenje moraju da nađu nadležne gradske službe - ističe Antić.

Glumici je, kako se saznaje, nuđeno da bude smeštena u starački dom, ali je to odbila.

Vesna Pećanac, glumica i supruga legendarnog crnogorskog režisera Živka Nikolića, ranije je već odgovorila na glasine o svom teškom životu. Glumicu život nije mazio, pa je za kratko vreme pogodilo više porodičnih tragedija: prvo je izgubila muža, da bi joj potom preminuli i roditelji. Nakon ovih gubitaka, Vesna je pala u duboku depresiju.

U javnosti su se ranije o njoj pojavili brojni napisi praćeni pričama da živi u bedi, te da je nakon uspeha preživela velike strahote.

- Mnogo su me vređali, ja sam to zaboravila. Beskrajno me je povređivalo. Beskrajno mi je bilo teško, ali večeras mi je svanulo. Ja sam u ljubavi molila Gospoda da moje srce očisti kako bih se srela s vama i čistog srca sam se srela s vama - rekla je Vesna sa osmehom na licu pre nekoliko godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike