Milica koja je oduševila sve u "Poteri" sprema se za još jedan kviz! Za 24sedam otkrila kako je pobedila u svojoj najvažnijoj bitki!

06.01.2022

07:30

0

Milica Marković pobedila je u "Slagalici", a njena najvažnija bitka u životu bila je protiv postporođajne depresije

Milica koja je oduševila sve u "Poteri" sprema se za još jedan kviz! Za 24sedam otkrila kako je pobedila u svojoj najvažnijoj bitki!
IMG_20191026_175839 - Copyright Milica Marković, Foto: Privatna arhiva

 

Milica Marković oduševila je gledaoce "Potere" jer je učešće u popularnom kvizu iskoristila da skrene pažnju na problem u vezi s postporođajnom depresijom. Milica, koja se i sama bori sa ovom bolešću, ljubiteljka je kvizova, pa je tako pobedila i u poznatoj "Slagalici".

Ovaj put u "Poteri" takmičari su bili tragači - Milica Jokanović, Žarko Stevanović, Milorad Milinković i Milan Bukvić, dok su njihove uloge preuzeli najbolji takmičari, među kojima i Milica Marković. 

- Ljubav prema kvizovima nastala je davno, kao neka vrsta takmičenja unutar naše porodice, pre svega gledajući "Slagalicu", gde smo se šalili međusobno i zaključili da smo svi u kući najpametniji, pošto je svako od nas petoro, mame, tate, mojih sestara Tanje i Saške i mene, bio dobar u ponekoj igri. Onda sam 2008, sa 25 godina, rešila da okušam sreću. Kao takmičar u "Slagalici", na opšte iznenađenje, osvojila sam tada 58. ciklus. Kasnije sam učestvovala i u 98. ciklusu, osvojila drugo mesto, i rado bih ponovo učestvovala u "Slagalicu" jer mi kao format najviše odgovara. Za učešće u "Poteri" zaslužni su moji roditelji, tata Života i mama Dobrila, koji su je pratili od samog početka. Na njihov nagovor sam se i prijavila za učešće u kvizu. Prvi put nas je tragač Žarko stigao za manje od minut, a drugi put sam, uz pomoć bebe Bogdana, u osmom mesecu trudnoće, uspela da izbegnem tragača i zajedno sa kolegom iz tima osvojim novac - priča za 24sedam ova popularna takmičarka, inače pravnica, majka dvoje dece.  

Milica Marković, Foto: Privatna arhiva
 

Međutim, pažnju javnosti ovaj put je skrenula na sebe zbog toga što je u kratkom predstavljanju podržala i žene koje imaju postporođajnu depresiju, od koje je i sama patila.

- Priča o postporođajnoj depresiji je dugačka i zahteva mnogo više prostora, ali ukratko, zbog raznih životnih okolnosti, nedostatka pomoći oko bebe, bolesti mog tate, bolova u rukama, a verovatno i zbog pandemije, desilo se da popustim pod pritiskom. Otkrila sam dijagnozu uz pomoć psihologa i psihijatra, kad je telo počelo da mi daje signale da više ne može da podnese stres, umor, iscrpljenost i manje ili veće brige koje svakodnevica nosi. Lečila sam se lekovima i grupnom psihoterapijom i danas sam već mnogo bolje, verujem na korak od izlečenja - priča ova hrabra žena.

Dodaje da su joj najteža stanja bila kada joj se organizam potpuno preda.

- Ne osećate ništa sem želje da skratite muke. U tom trenutku i u tom stanju sve se čini kao muka, sve je preteško, sve vas boli i ne vidite neku nadu ni želju da uopšte ustanete iz kreveta.  Kod postporođajne depresije su ključni razumevanje i podrška okoline. Meni su najveću podršku pružali suprug, majka i sestre, ali ipak majka najviše, na čemu sam joj neizmerno zahvalna. Ona je bila ta koja me je čupala kada potonem i vukla me ka površini i radosti života - kaže ona.

Markovićeva dodaje da borba sa depresijom može da traje godinama, kao i da se neki čitavog života s njom bore.

- Konkretno, postporođajna depresija u mom slučaju traje oko godinu dana, sa usponima i padovima. Sad imam osećaj da su to više iscrpljenost i umor, da sam najteže stvari prevazišla i ostavila ih iza sebe. Stručnu pomoć treba potražiti što pre, ali je teško da se prepozna kad je pravi trenutak za to i da li je zaista u pitanju depresija, hormonski disbalans ili neko drugo stanje. Jednostavno, kad žena ili neko njoj blizak primeti da nije sve u redu, da ima loše misli i da je razdražljiva, plačljiva, ako to potraje duže od dve nedelje, mislim da je to momenat kad treba da potraži pomoć - objašnjava Milica.

 

 

 

Uprkos svemu, Milica ne odustaje od svoje ljubavi prema kvizovima, pa je nakon "Potere" i "Slagalice" možemo očekivati u još jednom kvizu. Mada, kako tvrdi, neće se puno spremati.

- Prijavila sam se za kviz "Stigni me ako znaš", pa ćete me možda tamo uskoro ponovo gledati, ako me pozovu da učestvujem. Inače, nisam neki kvizoman, pa me nema prečesto u njima. Za kvizove se spremam samo u fizičkom smislu, tako što odem kod frizera, našminkam se i smislim šta ću da obučem. Za ostalo se ne pripremam, već se trudim da budem hrabra i opuštena. Nadam se da ću tako izvući iz sebe sve što znam u datom trenutku, a znanje prikupljam spontano, čitajući knjige, gledajući filmove, putujući i kroz razgovore i druženje sa ljudima. Svaki dan je prilika da se nauči nešto novo, a svako saznanje nas obogaćuje, ako ni za šta drugo, onda bar za to da nam možda pomogne u nekom kvizu - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike