Niko u regionu nema takvo oklopno sredstvo! Pogledajte koliko je snažan ruski "kornet" koji je stigao u Srbiju (FOTO/VIDEO)

03.01.2022

20:30

0

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je veoma zadovoljan što je Srbija mogla da nabavi taj sistem

Niko u regionu nema takvo oklopno sredstvo! Pogledajte koliko je snažan ruski "kornet" koji je stigao u Srbiju (FOTO/VIDEO)
pjimage - 2022-01-03T212135.857 - Copyright Foto: Tanjug/Jadranka Ilic

Predsednik Republike Aleksandar Vučić obišao je danas 72. brigadu za specijalne operacije gde je prisustvovao prezentaciji protivoklopnog sistema "kornet", kao i prikazu sposobnosti dela te jedinice.

Niko o regionu nema takvo oklopno sredstvo

Pripadnici srpske armije predstavili su Aleksandru Vučiću najsavremeniji protivoklopni sistem "kornet", ističući da služi za uništavanje oklopnih vozila, savremenih tenkova, utvrđenih objekata, ističući da niko u regionu nema takvo borbeno sredstvo.

Ukazali su da "kornet" ima termovizijski nišan, kao i da je bolji od sistema "fagot", budući da ima veći domet, od osam kilometara, za razliku od "fagota", čiji je domet 2,5 kilometara.

Probija oklop debljine do 1,3 metra

"Kornet" probila oklop debljine od 1.100 do 1.300 milimetara, bolji je od američkog "džavelina", lako je prenosiv kamionom ili helikopterom.

Domet protivoklopne rakete je od 150 do 8.000 metara, a temperaturni opseg sistema je od –20 stepeni do 60 stepeni Celzijusovih

Nabavkom "korneta" poboljšana operativna sposobnost vojske

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je veoma zadovoljan što je Srbija mogla da nabavi taj sistem, kao i značajne količine raketa i lansirnih uređaja, čime se pobošljava operativna sposobnost Vojske Srbije.

- To je važno. 'Kornet' je važno defanzivno sredstvo i da biste odvratili svakog od potencijalne agresije na našu zemlju - rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike