Lončar: "Da smo pričali da nema dovoljno vakcina, verovatno bi procenat vakcinacije bio 100 odsto"

28.12.2021

10:20

0

Prema njegovim rečima, "država je obezbedila sve što je do nje" za borbu protiv epidemije, a na građanima je odgovornost

Lončar: "Da smo pričali da nema dovoljno vakcina, verovatno bi procenat vakcinacije bio 100 odsto"
zlatibor loncar ata images (1) - Copyright ATA Images/A.A./A.K.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar gostovao je na jednoj televiziji, povodom današnje sednice Kriznog štaba, koja je zakazana za 16 časova, ali nije precizirao koje će teme biti otvorene.

Prema njegovim rečima, "država je obezbedila sve što je do nje" za borbu protiv epidemije - vakcine, lekove i bolničke kapacitete, a na građanima je odgovornost da se pridržavaju mera i da se vakcinišu.

Povodom slabog odziva za vakcinaciju protiv korona virusa, Lončar je rekao da bi, možda, "da smo pričali da ih nema dovoljno, da je potrebna veza da bi se dobile vakcine, procenat vakcinacije bio 100 posto". Ukazao je da "država nije mama i tata" da građanima određuje šta treba da rade već da to ostaje na njihovoj savesti.

On je dodao da je epidemiološka situacija u Srbiji "podnošljiva" ali da je pitanje dana kada će brojevi novozaraženih početi da rastu zbog pojave novog soja korona virusa omikrona.

Ministar zdravlja je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike