Danas zaseda Krizni štab: Na stolu pooštravanje mera?! Lekari traže propusnice 24 sata

28.12.2021

06:22

0

Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju ali mi (medicinski deo Kriznog štaba) to moramo da tražimo, kaže dr Srđa Janković

Danas zaseda Krizni štab: Na stolu pooštravanje mera?! Lekari traže propusnice 24 sata
restoran kovid propusnica1 - Copyright Ilustracija/Pixabay/24sedam

U Palati Srbija danas u 16 časova biće održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, prva otkako je u našoj zemlji prošle nedelje i zvanično dijagnostikova omikron soj korona virusa.

Mediji pišu da nema naznaka da će biti uvedene strože mere, a pogotovo ne da kovid propusnice važe 24 sata iako se medicinski deo štaba zalaže za to. Eventualno bi mogao da se proširi spisak zemalja koje su rizične.

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će Krizni štab za suzbijanje korona virusa zatražiti na sutrašnjoj sednici da se ne organizuju dočeci Nove godine, a da je minimum koji zahtevaju da se okupljanja dozvole samo vakcinisanima.

Tanjug/Zoran Žestić
 

 

Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju ali mi (medicinski deo Kriznog štaba) to moramo da tražimo“, kazao je danas Janković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, nema opravdanja da stručnjaci daju drugačiji savet, ali da ne zna da li će takva odluka i zvanično biti doneta.

Član Kriznog štaba je kazao da bi kao minimum želeo da odluka bude da okupljanja budu dozvoljena vakcinisanima protiv korona virusa jer bi se time smanjio porast inficiranih – koji stručnjaci očekuju.

On je naveo da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici insistirati i na produžavanju kovid propusnica za ugostiteljske objekate, kao i da nisu odustali od ideje da propusnice važe 24 sata.

Janković je rekao da je Srbija u riziku od porasta broja inficiranih zbog nove varijante korona virusa omikron.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike