Dr Đerlek: Raška je novo žarište, rizično i u Kraljevu

16.11.2020

10:23 >> 10:30

0

Autor: M.V.

Bolnice se ubrzano popunjavaju

Dr Đerlek: Raška je novo žarište, rizično i u Kraljevu
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Epidemijska situacija je dosta teška, a u narednim danima će nastaviti da se obaraju crni rekordi, istakao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek i dodao da je grad Raška novo žarište.

Dr Đerlek je naveo da je za nama teška noć, ali da su zdravstveni radnici uspeli da zbrinu sve pacijente koji su se javili tokom noći. Kako je istakao, “epidemija iz dana u dan obara crne rekorde”.

– Možemo to očekivati i u narednim danima – naveo je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dodajući da situaciju ilustruje i primer Instituta za reumatologiju koji je ostao bez ijednog praznog kreveta nekoliko sati po ulasku u kovid sistem – poručio je on.

Bolnice se, kako je naveo, ubrzano popunjavaju. On je podsetio da su od danas su u kovid sistemu i banja Selters u Mladenovcu i banja Koviljača.

Dr Đerlek je istakao da je na infektivnom odeljenju novopazarske bolnice trenutno 27 pacijenata, od kojih je sedmoro iz Novog Pazara, troje iz Tutina i 17 iz Raške.

Prema njegovim rečima, Raška je sada novo žarište, ali, prema njegovim rečima, situacija je ipak stabilnija nego u ostatku Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja rekao je da je i u kraljevačkoj bolnici u poslednjih 10 dana primljeno još devetoro pacijenata na lečenje, što je za tako mali grad, kaže, nagoveštaj da se tamo korona širi.

– Kraljevo je pre dva dana imalo 34 pacijenata na lečenju i u tom gradu se poveća broj prvih pregleda i pozitivnih na kovid-19 – istakao je dr Ðerlek.

On dodaje i da će tokom dana poslati preporuku Kriznom štabu opštini Raška, da se uključi sanitarna inspekcija i da se mere pooštre, kako bi se zaustavio nagli skok broja novozaraženih u toj opštini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike