Stan na dan isplativ i u doba pandemije, opstali oni najbolji

01.05.2021

11:35

0

Pola vlasnika stanova na dan na teritotiji grada prestalo je da se bave ovom delatnošću zbog pandemije, ističu u agencijama za promet nekretninama

Foto: 24sedam/Goran Sivački

Izdavanje stanova na dan u Beogradu isplativo je i u vreme pandemije, kažu u agencijama za promet nekretninama, navodeći da trenutno postoji velika zainteresovanost evropskih turista za Beograd od juna meseca.

Menadžer firme “Bg Consulting 19” Marko Ćetković rekao je Tanjugu da je i dalje isplativo izdavanje stanova na dan, ali da su opstali samo najkvalitetniji stanovi.

Pandemija kovida 19 je u velikoj meri uticala na izdavanje stanova na dan, navodi sagovornik i dodaje da je pola vlasnika stanova na dan na teritotiji grada prestalo da se bave ovom delatnošću. Prema rečima Ćetkovića, od početka pandemije do sada na tržištu su ostali stanovi koji su uspeli da se izbore svojim kvalitetom.

Pojašnjava da su to stanovi koji se izdvajaju po enterijeru, tehničkoj opremljenosti, kvalitetu usluga, ali i oni koji imaju za goste obezbeđen parking. Zauzetost takvih stanova i u doba pandemije je do 50 odsto, ističe Ćetković.

Pročitajte još

Ukazuje da su cene takvih stanova za izdavanje niže od 25 do 30 odsto, u odnosu na mart 2020. godine. Na pitanje jesu li domaći ili strani gosti bili zainteresovani za stan na dan u protekih godinu dana, kaže da su to uglavnom bili domaći gosti iz drugih gradova koji su morali da borave u Beogradu, pošto stranih turista nije bilo.

Dodaje da stan na dan tenutno iznajmljuje mali broj stranaca, ali da je primetan porast rezervacija evropskih turista za jun, jul i avgust. Posao se, kako kaže, polako stabilizuje i to zahvaljujući vakcinaciji.

Kao lokacije koje će biti najatraktivnije za izdavanje u narednom periodu, Ćetković izdvaja strogi centar Beograda, krug “dvojke”, Novi Beograd, ali i deo ka Surčunu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti