Dobre vesti za penzionere! Poseban popust za zamenu stolarije

22.12.2021

12:35

0

Prilikom obilaska doma penzionera Dragana Nikolića u Majdanpeku, koji je učestvovao u prijektu zamene stolarije, MIhajlovićeva je rekla da je energetska efikasnost nacionalni cilj

Dobre vesti za penzionere! Poseban popust za zamenu stolarije
Copyright Profimedia

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će građanima sa niskim primanjima i penzionerima biti omogućeno da svoj deo za projekte energetske efikasnosti u domaćinstvima plate na duži rok.

Prilikom obilaska doma penzionera Dragana Nikolića u Majdanpeku, koji je učestvovao u prijektu zamene stolarije, MIhajlovićeva je rekla da je energetska efikasnost nacionalni cilj.

"Težimo da pomognemo svim građanima i građankama u svim delovima Srbije kako bi što manje trošili energiju. Potrudićemo se i naći ćemo način da ljudima koji imaju niska primanja i penzionerima omogućimo da na svim javnim pozivima učestvuju i da polovinu sredstava, koliko plaćaju građani, plate na duži rok", kazala je mkinistarka.

Istakla je da je energetska efikasnost nacionalni projekat, čiji je cilj da svi građani i građanke u svakom delu Srbije imaju priliku da smanje potrošnju energije, svoje troškove i ujedno imaju zdravu životnu sredinu.

Ona je ponovila da će javne pozive i za zamenu stolarije i za postavljanje solarnih panela Ministarstvo raspisati početkom godine i da će zajedno sa lokalnim samoupravama obezbediti 50 odsto sredstava.

Načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković rekao je da je zadovoljan što je Majdanpek među prvim opštinama u okrugu koja koristi sve prilike koje je omogućilo Ministarstvo.

Uz zamenu stolarije u domaćinstvima, on je istakao i smanjenje emisije štetnih gasova kroz rekonstrukciju toplane čime se značajno smanjuje zagađenje u gradu.

Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović zahvalio se na saradnji sa Ministarstvom, zahvaljujući kojoj je došlo do realizacije nekoliko projekata za šta u prethodnom periodu nije bilo mogućnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike