Deo radnika pirotskog "Tigar Tajersa" protestovao zbog najava otkaza i povećanja norme

18.12.2021

15:34

0

Članovi sindikata "Nezavisnost" fabrike automobilskih pneumatika „Tigar Tajers“ protestovali su u Pirotu ispred te kompanije, nezadovoljni što rukovodstvo nije prihvatilo njihove zahteve

Deo radnika pirotskog "Tigar Tajersa" protestovao zbog najava otkaza i povećanja norme
Copyright Pixabay

Kako prenosi RTS, članovi sindikata "Nezavisnost" fabrike automobilskih pneumatika „Tigar Tajers“ traže novi kolektivni ugovor, isplaćivanje bonusa i novu cenu rada.

Sindikat se protivi i smanjenju broja zaposlenih i povećanju norme i navodi da prosek plate nije 90.000 dinara, kako tvrdi rukovodstvo, već 65.000 dinara u novembru.

„Tigar Tajers“, u vlasništvu francuskog „Mišlena“, je profitabilna firma i veliki srpski izvoznik. Prošle godine prema finansijkom izveštaju u APR-u, imali su poslovni prihod od 804 miliona evra i neto profit od 78 miliona.

Proizvođač guma iz Pirota je, uprkos prošlogodišnjim obustavama proizvodnje zbog antiepidemijskih mera, uvećao godišnju dobit za 2,1 odsto, i tako bio na listi pet najprofitabilnijih firmi u Srbiji.

Ove godine, oa januara do oktobra, izvezli su automobilskih guma u vrednosti 356 miliona evra, i time su bili na četvrtom mestu liste najvećih izvoznika u zemlji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike