Prvi u kategoriji: Srpski startap Džoberti osvojio nagradu u Dubaiju

21.10.2021

07:52

0

Autor: 24sedam

IT startap iz Srbije osvojio nagradu među 750 najboljih svetskih mladih firmi a predstavljeno još 10 kompanija i institucija

Prvi u kategoriji: Srpski startap Džoberti osvojio nagradu u Dubaiju
Copyright Pixabay

Srpski startap „Džoberti tehnolodžis“ (Joberty Technologies) osvojio je nagradu na takmičenju "Supernova izazov", na „Giteks fjučer stars“ (Gitex) u Dubaiju za najbolji u kategoriji „Marketing tehnolodži“.

Na upravo završenom takmičenju na „Giteksu“, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, „Džoberti“ je osvojio priznanje i 4.000 dolara, javlja „Telegraf“.

U finalu takmičenja su bili još dva startapa iz Srbije, „Kredium" i "Dip blu sea“ (Deap Blue Sea).
- Izuzetno nam je drago što smo predstavili Srbiju na pravi način, naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo IT zajednica ona koja je odredila naš uspeh - izjavili su predstavnici „Džobertija“, direktor prodaje Đorđe Vuković i glavni direktor i osnivač Nikola Mijailović.

"Džoberti“ je platforma za zapošljavanje u IT industriji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama koje zapošljavaju te profile. Trenutno umrežavaju 30.000 IT profesionalaca i preko 600 kompanija. Procenjena vrednost kompanije je 3,3 miliona dolara.

Svoju šansu na „Giteksu“ vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100.000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih pet godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja: "Dip blu sea“ koji je kreirao inovativni softver „Ajdia badi“ (IdeaBuddy), koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i "Kredium", prvi digitalni broker u Srbiji.

Pod sponzorstvom Vlade Srbije

- Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje učešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja. Nastup srpskih kompanija smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo „Džobertiju“ na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene - istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020.

Pored njih predstavili su se i „Vajt lemur“ (White Lemur), biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materijala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod - „biosporin“ može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredinu, čija je savršena zamena.
„Stok studio“ (Stock Studio) je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap "VLDAM", predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama.

Pored ovih kompanija, Srbija se predstavila sa ukupno 11 odabranih kompanija i institucija, među kojima su i „Državni data centar“, „Biosens Institut“, „Institut za veštačku inteligenciju“.
Podršku nastupu Srbije pružaju Kabinet Predsednice Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna Agencija Srbije, koja će svakodnevno prezentovati prednosti i šanse za investiranje u našu zemlju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike