Odbranite se od onlajn prevaranata: Pošta pomaže potrošačima

06.11.2021

10:16

0

"Pošte Srbije“ pokrenule su projekat zaštite građana od onlajn prevara

Odbranite se od onlajn prevaranata: Pošta pomaže potrošačima
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Javno preduzeće "Pošte Srbije" pokrenulo je projekat edukacije u onlajn bezbednosti, koji ima cilj da građanima i potrošačima pomogne da prepoznaju prevare pokušaje u digitalnom okruženju i zaštite se od njih.

- Pošta je ovim projektom postala jedna od prvih kompanija u zemlji koja je na proaktivan način pristupila problemu rastućeg broja pokušaja onlajn prevara čija su meta korisnici različitih usluga - navodi se u saopštenju kompanije.

„Pošte Srbije“ kažu da sa razvojem internet poslovanja raste i broj prevara u kojima se različitim metodama zloupotrebljavaju lični i bankovni podaci građana.

Zbog toga je pokrenuta nova stranica na korporativnom sajtu"Pošta Srbije" pod nazivom "Onlajn bezbednost", na kojoj su detaljno opisane i ilustrovane tipične onlajn prevare, dati su odgovori na to kako korisnici da prepoznaju da su meta pokušaja prevare i kako da se zaštite.

Tu su data i uputstva kome da se potrošači obrate ukoliko primete pokušaj onlajn prevare, ili su bili meta prevaranata.

Stranica sa savetima za onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije dostupna je na linku "Pošta"  i predstavlja deo šireg edukativnog programa na kom će Pošta sarađivati sa nacionalnim CERT-om i RATEL-om.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pošte Srbije

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike