Nakon vozača, fale im i mesari: Brexit i energetska kriza izazvali haos u Britaniji

15.10.2021

07:46

0

Britanska Vlada objavila je da će biti odobreno više stotina dodatnih privremenih viza za mesare iz inostranstva jer nema ko da obradi svinje

Nakon vozača, fale im i mesari: Brexit i energetska kriza izazvali haos u Britaniji
Copyright Pixabay/Jai79

Dolazak mesara u Veliku Britaniju u sklopu je paketa podrške nakon zahteva mesne industrije za intervenciju usled nedostatka radne snage.

Mesna industrija je upozorila da bi do 150.000 svinja moglo biti uništeno zbog nedostatka radnika u postrojenjima za preradu.

Mere koje je Vlada objavila obuhvata oko 8.000 viza za mesare koji bi ostali u na radu u Britaniji do šest meseci. Prema planovima vlasti, biće finansirana i dodatna skladišta za meso.

Potpredsednik Nacionalnog udruženja poljoprivrednika, Tom Bredšo, izjavio je da je vest o odobrenju viza "korak u pravom smeru".

Izlazak Britanije iz EU doneo je mnogo nevolja, koje su eskalirale aktuelnom energetskom krizom. Kao udarni problem pojavio se nedostatak vozača, jer su oni koji su do kraja prošle godine vozili iz

Evrope više ne dolaze a domaćih je premalo. Zbog toga je najavljeno izdavanje privremenih viza za 5.000 vozača iz EU.

Sada se ispostavilo da manjka radne snage ima i u drugim sektorima, iako je „previše stranaca“ bio jedan od aduta sa kojima je pro-Brexit struja i izvojevala izlazak iz EU.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike